Eenhoorn 2 wint van HWP Zaanstad

Met 4,5-3,5 heeft de Eenhoorn 2 een nipte overwinning geboekt op HWP Zaanstad. Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden leek de winst geen moment buiten bereik. Het goede voorbeeld was gegeven door Ardjan, die in een vooruitgespeelde het eerste punt binnenhaalde.

Het begon rustig, na de opening leek een evenwichtige stelling te zijn ontstaan op Tom’s bord, en prompt werd de vrede getekend. Ondertussen leek het niet verkeerd te gaan op de andere borden, hoewel Joseph een eigenaardige pionnenstructuur had na de opening.

Terwijl Ronald netjes won op bord 4 van Tjerk van Blokland, en Jerrel remise maakte tegen Chris de Saegher pakte ik mijn eigen veelbelovende stelling op bord 7 met ‘een gebrek aan talent’ aan (dank aan Alexander voor het eufemisme), waarmee alles plotseling als een kaartenhuis in elkaar viel. Seréyo pakte wel netjes het volle punt op bord 6. Vanuit de opening kreeg hij een gelijke stelling met zwart en vervolgens wist hij het tij toch te keren en een belangrijk punt te scoren. Joseph kon het uiteindelijk niet ombuigen tegen FM Roebers, en incasseerde het tweede verliespunt van de dag.

Bij 4-3 had Alexander een stelling op het bord met een dame+toren tegen een torens en een loper. Verliezen kon niet meer, maar er leken nog paden naar de winst. Terwijl Jerrel en Chris langduring analyseerden vanaf de eerste zet na openingstheorie, zwoegde Alexander verder voor het volle punt, maar kon uiteindelijk met een remise de 2 matchpunten binnenhalen.

.5 – .5 Chris de Saegher 2192 – Jerrel Thakoerdien 2088
1 – 0 FM Jan Roebers 2145 – Joseph Molenaar 2138
.5 – .5 Christiaan Molenaar 2009 – Alexander Geerts 2040
0 – 1 Tjerk van Blokland 2005 – Ronald Ritsema 2054
0 – 1 Jaap de Berg 1857 – Ardjan Langedijk 2126
0 – 1 Alexander Kretzschmar – Sereyo Bekkink 1866
1 – 0 Jan Brink 2016 – Arjon Buikstra 1997
.5 – .5 Paul van Haastert 2038 – Tom Balla 2082

1 reactie op “Eenhoorn 2 wint van HWP Zaanstad”

  1. Ach, het team heeft tenminste gewonnen en je kan beter een gebrek aan talent dan een te hoog vetpercentage hebben zeg ik altijd maar.