Tweehoorn genadeloos onderuit

Zaterdag 29-10 speelde de Tweehoorn thuis tegen TAL/DCG. Na een hoopvol begin werden we genadeloos verslagen door het team waar we 2 jaar geleden ook al thuis van verloren.

Hoewel we op volle sterkte waren was de nederlaag terecht, maar wel wat geflatteerd.

Op bord 5 speelde ik (Tom) met zwart tegen F. Schoffelmeer. Na een wat rustige opening kreeg zwart een mooie pionnenstructuur met druk over de c-lijn, wat echter ten koste ging van de bewegingsruimte van mijn loper. Na zetherhaling (gedwongen?) werd de vrede getekend.

Op bord 3 speelde Jerrel tegen Klein welke met klein voordeel uit de opening kwam (sorry, kan ik niet laten). Er ontstond een scherp gevecht waarbij wit de aanval op koningsvleugel had en zwart op de damevleugel. Verschil was echter dat wit ook het centrum stevig in handen had en dat bleek voldoende voor de winst.

Op bord 8 speelde Arjon met wit en na het afslaan van een remiseaanbod ging hij meteen in de fout waardoor hij gelijk verloren stond. Na nog even proberen was het niet meer te houden.

Op bord 2 speelde Joseph met wit en kwam niet helemaal lekker uit de opening. Na het lange denken van beide schakers kwam zwart steeds beter te staan waarna in tijdnood Joseph volledig het spoor bijster was en verloor.

Op bord 6 Was Alexander nog steeds bezig om zijn gewonnen stelling te verzilveren wat met veel pijn en moeite gelukkig toch nog lukte.

Op bord 4 was onze limbo lekker aan het offeren tegen Helmers. De stelling van wit was prachtig maar om de winst te zoeken investeerde Gilbert veel tijd. Gelukkig was zijn tegenstander meer onder de indruk van Gilberts tijdnood dan hijzelf en greep hij meteen na de tijdnood volledig mis (in verloren stelling) waardoor hij gelijk kon opgeven.

Op bord 1 Speelde Ardjan tegen Luberti. Na een wat vreemde opening gooide Ardjan wat olie op het vuur door een stukoffer te plegen welke vele kansen gaf. In tijdnood ging het echter volledig mis voor Ardjan en Luberti maakte het bekwaam af.

Op bord 7 speelde Wilko een tactische partij waarbij alle stukken op het bord bleven en de pionnen in elkaar schoven. Normaal is dit Wilko wel toevertrouwd, maar dit keer beet hij in het stof.

Al met al een dramatische middag voor de Tweehoorn.