Tweehoorn verliest weer op het nippertje

Zaterdag 12 maart speelden we in Aalsmeer tegen AAS, vorig jaar nog tegenstander van ons eerste. Een zeer spannende wedstrijd eindigde in een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil.

Ik heb niet zo heel veel meegekregen van de wedstrijd. Het enige wat ik weet is dat ik zelf de overwinning op de schoen had, maar helaas, ik vond de winnende zetten niet. Ik mocht weer eens meedoen omdat Jerrel en Jeroen in Nijmegen belangrijke punten scoorden voor het eerste. Hierdoor was er plaats voor onze vaste invallers Sereyo en ondergetekende.

Tot mijn verrassing kreeg ik met zwart een geweldige stelling, maar zoals ik al zo vaak heb laten zien, dit is niet mijn specialiteit. Mijn tegenstander Jasper van Eijk liet me na de partij zien hoe ik het had moeten doen. Ik volgde een ander plan, en wist een kwaliteit te winnen, maar daar kreeg wit wel compensatie voor in de vorm van een gevaarlijke vrijpion. Na een tweede fout werd mijn stelling al dubieus en de derde kostte een stuk.

Dit was wel heel jammer, want daarmee kwam de stand op 3,5-3,5. AAS was daarvoor tot de rand van de afgrond gebracht door het goede spel van ons aan een paar andere borden. Joseph bracht de 1-0 op het bord nadat zijn tegenstander ergens een toren had geofferd. Sereyo had veel tijd gebruikt en leek onder druk te staan in een eindspel met vier torens en vier lopers, maar hij hield het hoofd koel en vond de remise.

Wilko speelde een schitterende partij, zette zijn tegenstander onder druk die steeds meer in tijdnood kwam. In de uitvluggerfase speelde Wilko het soeverein uit. Ondertussen waren wel Sjors en Alex onderuit gegaan, daar heb ik niks van gezien. Maar Arjon won weer een keer, dus even hadden we een mooie voorsprong.

Na mijn nederlaag was onze hoop gevestigd op Ronald, die met wit eerst een foutje had gemaakt maar daarna lange tijd secuur wist te verdedigen. Ook toen hij een pionnetje moest inleveren meenden we nog kansen op remise te zien, maar de uitstekende eindspeltechniek van zijn tegenstander werd Ronald uiteindelijk te veel.

Ondanks deze nederlaag hebben we nog steeds kans om in de tweede klasse te blijven. Onze voornaamste concurrenten voor de degradatie, LSG 3 en Max Euwe 2, verloren beiden met 6-2 zodat we zelfs een klein stukje winnen in doelsaldo. Op 9 april spelen we tegen LSG 3, dan is het erop of eronder.

3 reacties op “Tweehoorn verliest weer op het nippertje”

  1. Ik snap dat jullie het weer spannend willen houden maar win dan wel van LSG. Jammer dat het hier net mis ging. Wat heeft het 1e gedaan?

  2. Eerste heeft 7-3 gewonnen, inderdaad jammer dat we niet een half puntje erbij hebben kunnen halen, beetje pech.

  3. Balen jongens. Ik hoopte op een punt toen ik hoorde dat het 3,5-3,5 stond. Maar niet getreurd, we hebben nog twee wedstrijden voor de boeg.