Driehoorn verliest Hoornse Derby met 7-1

De weken voorafgaand aan deze kraker slingerden er in huize des teamleider overal papieren, met steeds weer andere opstellingen. Moesten we tactisch spelen, wat zou Caissa doen met de opstelling, en meer van dat soort vragen waren meermaals onderwerp van gesprek. De opstelling werd ruim van te voren besproken en doorgenomen zodat een ieder zich goed kon voorbereiden op deze wedstrijd.

Nu was het hopen dat Caissa ook een beetje mee zou werken aan de vooraf bedachte opstelling. Dat deden ze niet helemaal maar op papier hadden we hoop op een paar volle punten en dan bovenin nog wat halfjes meesprokkelen, dat zou met de gemiddelde teamrating van Caissa 1903 tegen Driehoorn 1826 heus wel mogelijk zijn.

Het mocht echter niet zo zijn…

1 Peter Holscher 2090 – Sereyo Bekkink 1799 1-0
2 Erik van Tooren 1888 – Roy Kerkhoven 1882 ½-½
3 Fred Avis 1935 – Sjoerd Kelder 1789 1-0
4 Ton Wessels 1915 – Niels Out 1738 1-0
5 Wouter Strating 1880 – Bas Dudink 1925 ½-½
6 Johan Paul Hendriks 1843 – Arnold Edeling 1838 1-0
7 Marten Ploeger 1825 – Kevin Smit 1828 1-0
8 Michel Montenegro 1852 – Piet Aardenburg 1816 1-0

P. Holscher- Seréyo: ging lang gelijk op alleen de ervaring van Holscher gaf de doorslag,
E. van Tooren- Roy: gelijkwaardige strijd goede remise,
F. Avis- Sjoerd: Sjoerd leek te gaan winnen maar Avis kwam met een mataanval goed weg,
T. Wessels – Niels: Niels stond de gehele wedstrijd gewonnen maar gaf met 3 slechte zetten de wedstrijd uit handen,
W. Strating – Bas: Bas stond de gehele wedstrijd beter maar kon dit niet in een overwinning omzetten,
JP. Hendriks- Arnold: Na een uur leek Arnold al de wedstrijd te gaan winnen, maar helaas werd er in het eindspel een stuk weggegeven,
M. Ploeger-Kevin: Kevin gaf goed verweer maar had geen kansen tegen een Ploeger in vorm,
M. Montenegro –Piet: Piet kwam in de verdrukking te staan waaruit hij niet meer kon ontsnappen.

De uitslag is dus erg geflatteerd :-), op een heleboel borden ging de strijd gelijk op en had de uitslag ook anders kunnen zijn, maar helaas kon dit niet worden omgezet in punten.. Werd de druk de driehoorn te veel??

Voor het verdere schaaktechnische verhaal wachten we het verslag van Sjoerd af.

Advies van de teamleider: Opkrabbelen maar weer en de resterende wedstrijden winnen!
En ongetwijfeld gaat Caissa onderweg nog ergens punten laten liggen..

16 reacties op “Driehoorn verliest Hoornse Derby met 7-1”

 1. Resumerend:

  Arnold, Niels en Sjoerd hadden kunnen/moeten winnen gezien de stellingen en dan heb je met Bas en Roy al 4 bordpunten. Verder her en der nog wat halfjes uit handen gegeven. Alles wat fout kon gaan ging ook fout. Het geluk is met … Ah well..

  Om de één of andere reden leek caissa heel erg gemotiveerd voor deze match..

 2. De overige teamuitslagen zijn ingevuld, het team staat nog steeds 2e.

 3. waar blijft jou verslag Dreojs ? vergeet niet te melden dat Jort ook niet meedeed

  ps weet je al waarom caissa zo gemotiveerd was?

 4. mijn toetsenbord is kapot dus ik kan momenteel niets schrijven.

  p.s. geen idee. Of kwam het misschien door de aanwezigheid van Bom, Fapser en Willy? In ieder geval had het wel z’n weerslag op mijn niveau…

 5. Ik weet wel zeker dat dat weerslag had op jou niveau anders had je Db3+ nooit gezien maar wel balen van je toetsenbord stuk is nu maar hopen dat deze het snel weer doet anders wordt het erg rustig op deze site
  zaterdag nog naar Andijk?

 6. Er staat een heel leuk stukje op de site van caissa door Co Buysman, zoals hij elke week zo leuk doet. Dit keer wordt Oyeres hierin ook genoemd. Gelukkig blijft hierdoor de dramatische nederlaag redelijk onderbelicht:-)

 7. “Ervaring wint het van talent.” Suggereert men nou dat Peter geen talent heeft? Ik vind dat de ze het op de website van caissa zo nu en dan wel erg bont maken.

 8. Tijd voor een straftraining voor de Driehoorn lijkt me want . Wie neemt deze broodnodige taak op zich?

 9. De eerstvolgende training staat gepland op 7-1………

 10. Wat een afknapper en wat ging het snel. Wouter bood als eerste remise aan toen iedereen nog bezig was. De eerste keer dat ik daarna opkeek waren alle partij klaar.

 11. Jumbo vraagt altijd om remise. Dat kan ie t best. Een beetje angstig ventje die Wouter. Laat z’n team het opknappen. Wel grappig dat hij dan net tegen jou moest, Bas..

 12. Er staat trouwens een verslag op de website van caissa. Overigens kan je kan niet alles geloven wat je op het internet leest (+3??…)

 13. Ik moet toegeven, ons team was extra gemotiveerd door uitlatingen van dreojs op deze site, terwijl we best wisten dat het een spannende avond kon worden. Maar ik had de indruk dat het gesleutel aan de opstelling van de Eenhoorn meer onrust teweeg had gebracht. Zelf had ik de move met Sereyo aan bord 1 verwacht ,wat hij zelf graag wilde.En wellicht logisch omdat ik normaliter veel moeite heb met jonge tegenstanders. Maar Eenhoorn zal zeker op de 2e plaats eindigen met misschien promotie. Wij zijn er ook nog niet, maar kunnen een stootje hebben.Deze revival is zeker opmerkelijk na het belabberde vorige seizoen.

 14. Ratingtechnisch is alleen MSC nog riskant voor jullie, maar dat team lijkt niet in vorm te zijn dus dat zal wel goedkomen.
  Jullie wisten met de opstelling trouwens wel wat voorbereiding te ontwijken maar ik denk dat niet dat daar het echte probleem lag. Er werd gewoon slordig gespeeld en tegen een (bijna..) gelijkwaardig team is dat funest.

 15. Wat een heerlijke uitslag hè? Wij Caïssianen hebben geslapen als prinsesjes. Mijn pot tegen Arnold stond op een bepaald moment wel wat slechter maar was lang niet steeds zo zwaar verloren als iedereen dacht, vooral omdat de analyse in de kantine niet van de goede stand uitging. Proberen jullie nou ook maar te promoveren, dan geven we jullie volgend jaar nog een keertje schaakles.

 16. Beetje jammer, maar vanaf nu is het freewheelen. MSC en KTV mogen geen al te groot probleem zijn als je hun resultaten tot nu toe ziet, en Opening ’64 in de laatste ronde is helemaal een lachertje. Bijna genant met een +- 1650 gemiddelde rating in de eerste klasse, heerlijk een paar 1500spelers slachten. Goed voor de bordpunten!