November: slachtmaand

Vrijdagavond ontving het derde het 1e team van de groene zes, dat twee invallers had meegenomen.

De thuispartij profiteerde maximaal en kwam al snel op voorsprong door overwinningen van Sjoerd en Niels. Daarbij speelde het openingsadvies van de teamleider bepaald geen onbelangrijke rol. Na dit voorspoedig begin volgden twee snelle remises op de topborden. Bas deelde het punt met de sterke van Waert terwijl Roy met zwart weinig problemen had tegen van der Pal. De stellingen in de overige partijen waren op dat moment zo goed dat een overwinning eigenlijk al zeker was.

Piet en Kevin wisten inderdaad hun pluspionnen te verzilveren terwijl Jort na één angstig moment alsnog zijn partij won. De remise van Arnold tegen de “killerwhale” koste hem zijn 100 procentscore, maar was voldoende voor een mooie 6,5-1,5 uitslag. Daardoor staan we slechts een half bordpunt achter op Caissa 1, de grote titelkandidaat in deze poule.
Deze club had nog een kleine delegatie afgevaardigd om de openingen en speelwijze van de concurrent te bestuderen, maar het is de vraag of dat ze veel zal helpen. Beide teams staan ongeslagen aan kop en treffen elkaar 14 december.

Kerkhoven van der Pal 0.5
Dudink van Waert 0.5
Faber Weltevreden 1-0
Edeling Weel 0.5
Smit Ott 1-0
Aardenburg Slaman 1-0
Out Niekamp 1-0
Kelder Smit 1-0

1 reactie op “November: slachtmaand”

  1. thx voor het verslag. Edeling en Jort kwamen heel goed weg denk ik dus de titel is wat des Sjoerds.