NSI De Eenhoorn 3 verslaat Caissa 3 met 6½ – 1½

Gisteravond heeft het derde team een grote stap gezet naar een mogelijk kampioenschap. In de Huesmolen werd Caissa 3 met ruime cijfers verslagen, terwijl concurrent Oppositie 2 het onderspit moest delven tegen De Groene Zes. Het begin van de avond verliep voor ons zeer voorspoedig. Barry wist binnen het uur de heer Bruidegom tot opgave te dwingen, Piet profiteerde van een off-day van Lex Griffioen die op de 20e zet de strijd staakte en Jasper versloeg gedecideerd kopman Ralph Versluis zodat de thuisploeg al snel tegen een 0-3 achterstand aankeek. Daarna was het echter niet zo duidelijk en een kleine overwinning leek het maximaal haalbare. Erwin Brouwer bracht het volgende punt binnen nadat Arend Stapel een kansrijke stelling om zeep had geholpen met een blunder. Na deze meevaller kantelde de wedstrijd definitief in ons voordeel. Bart wist een klein voordeel uit te bouwen naar een gewonnen toreneindspel en gesteund door de riante 0-5 voorsprong liepen onze resterende teamgenoten geen averij meer op. Sjoerd moest tegen de taai verdedigende Maarten Grimbergen genoegen nemen met remise en Arjon herstelde zich knap na kwaliteitsverlies en sloot vrede met Co Buysman. De meest besproken partij van de avond werd die tussen Jan Haijer en Bas. Onze captain had niet zijn avond en kwam door eigen toedoen minimaal 3 keer in de partij verloren te staan. Jan Haijer profiteerde niet en accepteerde als klap op de vuurpijl een remiseaanbod in een simpel te winnen eindstelling.

4 reacties op “NSI De Eenhoorn 3 verslaat Caissa 3 met 6½ – 1½”

  1. Ondanks alle inspanningen van Bas is het helaas niet gelukt om 4 partijen live op internet te plaatsen. Volgende keer beter!

  2. ‘t Wordt tijd voor een cursus ‘operator digiboards’

  3. Overigens een kleine correctie. Ik bood remise aan in een remisestand (K+T vs K+L). Jan bood daarna remise aan nadat ik voor de derde keer een graf zet deed. Ik zou nooit remise aanbieden in een verloren stelling.

  4. Gefeliciteerd, Eenhoorn 3 !!!