Weer 2 matchpunten voor C-team in Meesterklasse

Het was weer vroeg opstaan voor teamleider Roy B. en zijn C-teamleden om op deze regenachtige dag op tijd in Amersfoort te zijn voor ronde 5 en 6 van de landelijke meesterklasse.

De eerste ronde moesten we tegen het team van Unitas, wat een vrij makkelijke prooi was. De tegenstander was wat verlaat (kwamen dan ook helemaal uit Groningen 🙂 )Eenmaal begonnen, was bijna iedereen al vrij snel klaar. Op bord 1 kwam Seréyo geen moment in problemen en kon dan ook de overwinning bijschrijven binnen driekwartier. Jeroen op bord 3 was ook snel klaar, alleen was dit helaas een verliespartij door een blunder met z’n dame. Vervolgens noteerde Joey een overwinning met leuke trucjes in het eindspel. Alleen Robbert op bord 2 speelde een lange partij van bijna 3 uur , kwam in het middenspel 2 pionnen voor en speelde rustig en gedegen uit naar een overwinning: 3-1.

Veel tijd om te analyseren, voetballen, chillen en om 14.30 de 6e ronde. Dit keer waren we omhoog ingedeeld tegen De toren 2.
Ook hier was bijna iedereen snel klaar, alleen dan omgekeerd. Jeroen was wederom als eerste klaar, hij had vandaag niet zo’n geluk met z’n dame, die deed hij alweer cadeau 🙁 Daarna kwam ook Joey een verliespunt melden. Hij maakte een verkeerde keuze in het middenspel waarna het snel over was. Ook Robbert kwam toen terug met de mededeling zijn partij verloren te hebben. Aanvankelijk ging het gelijk op, maar uiteindelijk onder druk wist de tegenstander de partij naar zich toe te trekken. Een 3-0 achterstand dus.

Alleen Seréyo op bord 1 tegen Cathelijne Sanders (1853) speelde een lange partij. De twee kennen elkaar goed van andere toernooien en MSN en Hyves dus het begon wat al te gezellig. Langzaam aan werd het een echte strijd om uiteindelijk te eindigen in een remise eindspel met dame, toren en aantal pionnen.

De eer was in ieder geval gered: 3,5-0,5 nederlaag.

Met 4 matchpunten en 10 bordpunten staan we nu gedeeld 18e (van 24)