Nieuw: Digitale clubhuis is nu geopend!

Velen zijn al bekend met internetschaak maar nog niet zo heel veel verenigingen maken al gebruik van het internet als schaakplatform. We hebben in de ALV besloten hierop in te zetten.

Inmiddels zijn de voorbereidingen in vergevorderd stadium en kunnen de internetleden op playchess gaan spelen. En wij zijn zeer enthousiast over de schaak en trainings mogelijkheden. Joseph heeft geinventariseerd wie interesse heeft om ook via de KNSB in een team te spelen. De teams zijn bekend en verzoeken tot het maken van schaakafspraken komen binnen. Meer informatie is beschikbaar op de KNSB site. Zie KNSB internetschaak

Wij moeten eerst zorgen dat iedereen zijn weg kan vinden daarom houden we op maandag 11 oktober tussen 21:00-22:00 een test en vragenuur.

Naast het installeren van playchess zullen we gebruik gaan maken van Skype om elkaar te kunnen spreken tijdens de partij.

Alles over playchess zie: Playchess
Alles over Skype zie: Skype

Eenmaal in Playchess: Ga je via de kamer window naar Schaakclubs & bonden -> Nederland -> HSV De Eenhoorn -> Toernooien.

Vul bij het aanmaken van je Playchess account je naam in. Dan weten wij ook wie je bent!
Na het aanmaken van een Skype account en het installeren van Skype moet je contacten toevoegen. Zoek hier naar Bas.Dudink en voeg mij toe. Een headset met microfoon is essentieel om skype goed te laten werken!

Zorg dat je voorgaande hebt uitgevogeld voor we gaan testen! Je hebt hiervoor nog 8 dagen!

Tijdens de test zal ik een conference call opzetten via Skype daarna kunnen we alle mogelijkheden van Playchess bekijken. En als alles voorspoedig gaat, kunnen we een klein toernooitje houden.

Tot maandag! vragen graag hieronder!

Arjon Buikstra, Henk-jan Visser en Bas Dudink

9 reacties op “Nieuw: Digitale clubhuis is nu geopend!”

 1. nooit meer stoelen opruimen!

 2. idd dat doet je moeder dan voor je Dreojs.

 3. voor mij is het een beetje te laat doordeweeks, maar mn vader neemt mijn plaats in,okay? gelukkig weet ik al beetje hoe alles werkt. je kan elke 2 weken op zaterdagavond om 20.00 uur een 3 min toernooi spelen bij de knsb. en ipv skype kan je ook nog met elkaar chatten onderwijl als je daar tenminste tijd voor hebt:-)

 4. Voor in de agenda: woensdag 20 oktober 19:25 toernooikamer 3 van de KNSB : HSV de Eenhoorn 3 (1592) – de Pion Roosendaal (2013)
  Morituri te salutant!

 5. Nou moe, das morbide. KNSB rating is niet hetzelfde als de playchess rating. Kansen dus. Ik ga het zien.

 6. Te lezen op website de pion: Eerste zege in internetclubcompetitie
  Vanavond won het internetteam, bestaande uit Pim en 3x Kuijpers, met 15,5 – 0,5 van De Eenhoorn 3. De bijzonder fraaie remise kwam op naam van Charles die als spelend wedstrijdleider werd geconfronteerd met enkele problemen elders tijdens de bewuste partij. Een goede smoes, toch?

  Wie geeft een toelichting vanuit onze kant??

 7. Tja, de Pion was gemiddeld zo’n 500 ratingpunten sterker.
  Daarnaast werd er best goed gespeeld maar gefaald bij het afmaken. Ik heb bij Sebastiaan en Sereyo zeker een paar goede tot gewonnen stellingen zien verliezen. Op zich al grote klasse dat ze gewonnen komen te staan tegen zulke toppers. Piet had vaak goede stellingen maar moest wennen aan het tempo.
  Niels was verantwoordelijk voor het halfje maar werd verder te vaak afgeleid door Roelinda. En de tegenstanders waren dus erg sterk. Wie meer wil weten moet volgende keer gewoon kijken.

 8. ja tegen ene gossef stond ik zwaar gewonnen maar verknalde ik het en tegen 2270 speler had ik 1tempi meer nodig

 9. Gossef=J Kuijpers rating 1941.