NSI De Eenhoorn de grote winnaar op het Noord-Hollands snelschaakkampioenschap voor teams

Met grote overmacht hebben de teams van NSI De Eenhoorn gewonnen op het eerste Noord-Hollands snelschaakkampioenschap in Koedijk.
Het toernooi was ingedeeld in drie groepen: een A-groep (spelers uit KNSB competitie en promotieklasse NHSB), een B-groep (spelers uit de 1e en 2e klasse NHSB) en C-groep (spelers uit de 3e en 4e klasse NHSB).
Zowel de A-groep als de C-groep werd gewonnen door NSI De Eenhoorn. In de B-groep waren we niet vertegenwoordigd, aangezien we op dit moment daarin geen teams hebben spelen.
Op de website van de NHSB lezen we over de A-groep: “In de A groep werd eerst een volledige achtkamp gespeeld. De eindstand daarvan zou de doorslag geven bij gelijke spelen in de play-offs die toen volgden. Die voorronde was met overmacht gewonnen door het team van NSI de Eenhoorn. Ook zonder dat plaatsten zij zich gemakkelijk voor de finale door een overwinning op HWP Haarlem. De Waagtoren kwam slechts via een laatste forse inspanning op de 3e plaats in de voorronde terecht ten koste van met name Aartswoud. De Alkmaarders hadden kennelijk iets geleerd van AZ want zij wonnen in de play-offs van Bloemendaal en stelden zo een tweede plek veilig. In de finale was de pijp echter helemaal leeg NSI won met maar liefst 4-0. Voor Bloemendaal leek het toernooi iets te lang maar via een 2-2 verzilverden ze hun 2e plaats in de voorronde tegen HWP Haarlem en werden zo uiteindelijk 3e. De overige plaatsen waren voor respectievelijk Aartswoud, Het Spaarnen, Lunaris Informatica Purmerend en Castricum. Het geheel verliep zonder incidenten. Wat wel op viel dat spontaan een aantal spelers waaronder de prijswinnaars “even” hielpen met opruimen.