Overwinning Vijfhoorn in laatste ronde

De laatste ronde van het 5e team was thuis tegen het team van Torenhoog. Michel, Sebastiaan, Joey en Roy hadden er zin in.

Joey wilde met zwart en speelde hierdoor op bord 3. Het werd een Engelse partij en dit werd vakkundig door Joey bestreden. Hij was als eerste klaar na ruim een uur gespeeld te hebben. Achteraf bleek zijn tegenstander de hoogste rating te hebben van Torenhoog (1529) Dus voor Joey (1054) betekent dit flink wat ratingpunten winst.

Vervolgens kwam Sebastiaan de overwinning melden. Hij speelde op het 2e bord met wit tegen ook een op papier sterkere tegenstander. Dit was een Scandinavische partij die gelijk op ging. Later stond Sebastiaan 2 pionnen achter, maar wist toch mooi te winnen door een rontgenschaak op de toren. Tussenstand 2-0

Roy op bord 4 met wit stond een kwaliteit voor, bood remise aan, maar zn tegenstander had hier natuurlijk niet zo veel aan dus die wilde doorspelen. Hierdoor werd het een lange partij waarbij na 3 uur spelen Roy enigszins vermoeid raakte en de tegenstander het mooi afmaakte in een pionneneindspel. 2-1

Michel op bord 1 met zwart speelde een partij die redelijk in evenwicht was. Bij de tussenstand van 1-0 bood zn tegenstandster nog remise aan, maar Michel zag winstkansen en speelde door. Toen kantelde het spel en kwam Michel een pion achter te staan. Uiteindelijk kon hij door steeds schaakjes te geven er een remise uitslepen. Eindstand: 2,5 – 1,5

Eindstand zie de site van de NHSB