De Bussel plaatst zich voor NK Schoolschaken

Noord-Hollands Schaakkampioenschap voor basisscholen 2009/2010
Dit kampioenschap werd gespeeld op zaterdag 20 maart in De Pelikaan te Krommenie.
Er hadden zich 25 teams geplaatst, zij deden dit door in hun regio hoge klasseringen te behalen.
West-Friesland was met vier teams vertegenwoordigd. Dit waren De Bussel uit Blokker, De Koet uit Midwoud en het eerste en tweede team van de
Jan Luykenschool uit Schellinkhout.
Het was een heel spannende finale want op de vierde plaats eindigde zes teams met 11 wedstrijdpunten. Daar De Bussel de meeste bordpunten had werden zij schitterend vierde en mochten een prachtige beker in ontvangst nemen. Die zal op school wel een ereplaats krijgen!
De eerste vier teams plaatsten zich voor het Nederlandse Kampioenschap, dus ook De Bussel, van harte gefeliciteerd!
De eerste ronde voor het NK wordt gespeeld op 29 mei in Leiderdorp.
Dan volgt de halve finale op 5 juni, daarna de finale op 12 juni, eveneens in Leiderdorp. Wij hopen natuurlijk dat De Bussel de finale haalt.

Ook onze andere West-Friese teams hebben het geweldig gedaan. De Koet eindigde op een mooie vijfde plaats met hetzelfde aantal wedstrijdpunten als
De Bussel, maar met twee bordpunten minder
Het tweede team van Jan Luykenschool had ook hetzelfde aantal wedstrijd- punten maar had drie bordpunten minder dan De Bussel en eindigde daarmee op een mooie 8e plaats.
Het eerste team van de Jan Luykenschool eindigde met 10 punten op de
11e plaats.
Bij dezen willen we al de West-Friese teams een heel groot compliment maken voor hun schitterende prestaties. Meisjes en jongens, jullie hebben de eer van West-Friesland hoog gehouden.
Het team van De Bussel dat naar het Nederlandse kampioenschap gaat bestaat uit Teun Zwier, Dirk Bonte, Gerard Dudink, Jim Jongerhuis en Martijn de Wit. Wij wensen ze daar veel succes!