AB team eindigt mooi op plaats 5 van 8 in promotieklasse

Het was zo ongeveer de koudste nacht van de eeuw, lokaal min 18 graden, maar gelukkig vormde dit geen belemmering voor de laatste 2 ronden die het AB team vandaag moest spelen bij gastheer Leiderdorp. Na het altijd vervelende ruitenkrabben toog teamleider Roy Bekkink met beide zoons Seréyo en Joey op weg naar de Huesmolen om daar om 09.00 uur Jort en Debbie op te pikken waarna vol goede moed naar Leiderdorp werd gereden.

Met 5 matchpunten uit 5 wedstrijden stonden we veilig in de middenmoot, maar om zeker niet te degraderen en afhankelijk te zijn van tegenstanders moest er t liefst 1 a 2 punten gehaald worden vandaag.
Echter de eerste tegenstander was Chesscool, de nummer 1 van de poule. Op de borden 1 en 2 spelers met een rating van meer dan 2000. Hoewel Jort en Seréyo goed tegenstand boden was dit niet voldoende. Hetzelfde gold voor de borden 3 en 4 waar spelers zaten met een rating van zo’n 1600 of meer. Maar ook Debbie en Joey boden goed tegenspel. Toch een 0-4 uitslag.

Na een kort pauze met veel plezier, geanalyseer en tafelvoetbal was het team klaar voor de beslissende laatste ronde. Dit keer tegen het team van Baarn, die op de ranglijst nummer voorlaatst was, dat bood kansen.

En jawel, dit werd een gelijkspel, 2-2, dus keurig een matchpunt verdiend en een mooie plek in de middenmoot. Wijkertoren en plaatsgenoot Caissa zijn de degradanten.