De Tweehoorn met beide beentjes op de grond.

Zaterdag 12 december begonnen we na wat gepuzzel met de opstelling vol goede moed aan de wedstrijd tegen Amstelveen. Het liep echter uit op een klein drama…

Ronald (bord 4) en Wilco (bord 6) stonden beide minder na de opening en kregen gelijktijdig een tactisch remise aanbod. Na overleg met reserveteamleider Jerrel namen Ronald en Wilco hun remise aanbod aan.
Bij Barry (bord 7) ging het volledig mis. Hij stond een pion voor maar gaf een stuk en uiteindelijk de partij weg.
Jasper (bord 8) had een prachtige stelling bereikt, toen hij na het gebruikelijke pionoffer in de opening nog een pion offerde. De vraag was niet of hij zou winnen, maar hoe hij zou winnen. Na een paar heerlijke grafzetten donderde zijn stelling in elkaar en moest hij opgeven.
Ik (bord 2) stond na een wild west opening al vrij snel in een eindspel met ongelijke lopers (1 pion voor). Ik kon deze pluspion niet verzilveren waardoor remise een feit werd.
Jerrel (bord 3) kwam gelijk uit de opening, maar wist zijn tegenstander prachtig om de tuin te leiden en won de partij.
Arjon (bord 5) liet rustig en koel een Engelse aanval na een Siciliaanse opening over zich heenkomen terwijl hij op de damevleugel een stuk offerde, waardoor hij gewonnen kwam te staan. Hij maakte hierna een kleine fout, maar wist dit te pareren door het dame eindspel met 2 pionnen voor te winnen.
Joseph (bord 1) stond binnen de kortste keren een pion achter zonder enige compensatie en liep vervolgens de hele partij achter de feiten aan. Hij heeft nog 5 uur gevochten maar tegenstander Jacobs gaf niets weg en speelde de partij keurig uit.
Alexander (bord 9) speelde met zwart tegen de andere Sminia en verloor in het late eindspel toen de uitslag al bekend was.

Uitslag de Tweehoorn – Amstelveen: 3,5 – 5,5

We staan nu weer met beide benen op de grond. Dit was eigenlijk de ideale tegenstander om van te verliezen. Daar waar het Witte Paard zijn wedstrijd ook verloor kunnen we volgende keer de koppositie heroveren tegen koploper Caïssa. Hopelijk zijn we dan weer compleet en allen tot op het bot gemotiveerd.

5 reacties op “De Tweehoorn met beide beentjes op de grond.”

  1. Mooi verslag, Balla, dank je wel. Volgende keer inderdaad gewoon weer vol goede moed er tegen aan!

  2. Voor de liefhebbers:

    De Eenhoorn 2 1996 – Zukertort Amstelveen 3 1953 3½ – 4½

    1. Joseph Molenaar 2069 – Florian Jacobs 2026 0 – 1
    2. Tom Balla 2089 – Jonathan Tan 2149 ½ – ½
    3. Jerrel Thakoerdien 2021 – Henk Boot 1899 1 – 0
    4. Ronald Ritsema 2046 – Peter de Heer 1981 ½ – ½
    5. Arjon Buikstra 1951 – Tjerk Sminia 1934 1 – 0
    6. Wilko van der Gracht 1942 – Darrell Kho 1955 ½ – ½
    7. Barry Plukkel 1926 – Bert Kampen 1780 0 – 1
    8. Jasper Seelemeijer 1925 – Renzo Finkenflugel 1897 0 – 1

  3. Gewoon een team dat jullie kunnen prakken dus!
    Enfin, het kan nog!

  4. Met beide beentjes op de grond is nooit slecht. Op 9 januari gaan we zien wat dat waard is!

  5. nog even voor alle duidelijkheid ik heb dit stuk maandagochtend geschreven en maandagmiddag naar Sander gestuurd dit ivm de reacties