NHSB: Eenhoorn bekert door

In een bijzonder spannende wedstrijd was De Eenhoorn afgelopen donderdag de gelukkigste. De 2-2 was voldoende om een ronde verder te gaan.

We bewaren warme herinneringen aan het vorige bezoek aan Bergen. Het sfeervolle clubhuis en aangename consumptieprijzen waren het decor voor het kampioenschap dat in Bergen werd behaald. Wij hadden een topavond evenals dhr. Pielaert die als volleerd marktkoopman Berger jubileumboekjes en puzzels aan de man bracht.

Dit maal ruim op tijd aangekomen, hoorde we de opzwepende klanken van de lokale drumband voor geestelijk gehandicapten. We besloten even door het gordijntje van het naburig zaaltje te gluren. Prompt stonden we oog in oog met een viertal drummers die terugstaarden. Snel het gordijn dichtgegooid en nauwelijks bekomen van de schik, trok concertganger Piet de stoute schoenen aan en stapte de zaal binnen. “Mag ik even kijken?” “Nee!” luidde het resolute antwoord. “Maar je mag wel mee doen. We hebben een stoel en een trommel over dus neem plaats.” Eeuh, dat was niet helemaal de bedoeling. Piet wilde zich niet laten kennen en ging trommelen. Zijn rommel was lek en hij had maar één stok maar dat maakte allemaal niet uit. Tong uit je mond en beuken maar.

Om 20:15 was het voorprogramma afgerond en kon het hoofdprogramma aanvangen. Met Bergen hebben we zeker geen eenvoudige tegenstander getroffen dus het belooft een mooie wedstrijd te worden. Aanvankelijk komt dit niet uit. Binnen mum van tijd verdwijnen veel stukken aan het bord Plukkel – de Boer en wordt remise overwogen. Er wordt nog even doorgespeeld maar de uitkomst verandert niet. 0,5-0,5.

Aan bord 1 speelt Dudink tegen Keijsper. Hier worden 21 zetten gedaan zonder dat er ook maar iets werd geslagen. Enig initiatief lijkt te worden afgestraft met een mindere stelling voor de initiatiefnemer. Dus de vrede werd getekend. Toen ik dit enkele dagen later aan Sjoerd mededeelde en dat ik daarom de geuzennaam ‘de schuiver’ opeis, vertelde deze GM schuiver dat hij op dezelfde avond 34 zetten speelde zonder iets te slaan. Met als kleine verschil dat hij compleet verloren stond. Dat dan weer wel.

Enfin op vier speelde Piet tegen een onbekende Spanjaard, speciaal voor de gelegenheid is ingevlogen? Hier ging het lang gelijk op maar de Spanjaard had continue het initiatief. Het zag er allemaal lastig uit. Juist op het moment dat er een pion in de aanbieding wordt gedaan, knakt er iets en Piet geeft op.

Op drie Jasper tegen Albert Dekker. Jasper zag al dat we het op vier mogelijk niet droog zouden houden en moest daarom de volgende stelling winnen.

seelmeijer-dekker.jpg

Het lijkt volstrekt onmogelijk. Echter Jasper onderneemt een poging waarbij al het witte materiaal wordt geslagen behalve de h pion en deze mag een klein wondertje verrichten. Het wordt tot koningin gekroond. Daarmee was de winst nog niet zeker maar ook in het vervolg zat het geluk ons niet tegen waardoor de partij werd gewonnen. Bij gelijke stand valt het laatste bord af zodat wij doorgaan naar de volgende ronde.

1 reactie op “NHSB: Eenhoorn bekert door”

  1. kleine correctie, ik had wat weinig ruimte maar stond pas verloren toen ik op zet 42 een 2e ruil aan ging die materiaal bleek te kosten.