wijker toren 2 wint van driehoorn

31 Oktober speelde de driehoorn tegen de wijker toren onder leiding van Willem Dekker.
Ondanks de dramatisch verlopen wedstrijd tegen de Kennemer combinatie had de 3hoorn hoop op een goed resultaat. Qua rating was er een kleine voorsprong dus een matchpunt leek mogelijk.
Het liep echter anders.
Allereerst speelde Sjoerd laf op remise op bord 4. Arnold, die net uit het vliegtuig kwam, was als 2e klaar. Hij kreeg met wit in het scandinavisch ruimtevoordeel. Een trage aanpak van zijn tegenstander werd met de opstoot d5 en een mooi offer op h7 afgestraft. Een ware miniatuur op bord 6.
Jort (bord 7) had ondertussen ook een gewonnen stelling bereikt terwijl Fapser (2) een aanval op touw zette. Holger (3) stond iets minder met T+L voor een dame maar de uitslag stond allerminst vast. Barry (1) speelde het Frans en kreeg een goede stelling.
Invaller Piet (8) koos een goede opzet tegen de pirc van zijn collega invaller Jorritsma. Bas (5) stond was passief maar niet slecht.
Het zag er dus wel rooskleurig uit. Maar net als vorige keer liep het mis. Holger beoordeelde zijn stelling helemaal verkeerd en verloor grof materiaal. Jort zag mat in 2 over het hoofd en ook Fapser verloor een hoop materiaal, terwijl de vijandelijke koning gewoon uit zijn aanval rokkeerde.
Barry kon net niet winnen omdat Skorbie eeuwig schaak had, en Piet werd vlak voor de controle ge h-lijnd, iets wat doorgaands met zwart gebeurd in de Pirc.
De enige die de tijdscontrole haalde was teamleider Bas, die met een achtergebleven pion was opgezadeld. Op het juiste moment speelde hij zijn pion op, en hoewel zijn pionnenstelling versplinterde kreeg hij genoeg activiteit. Voor de matchpunten maakte het echter niet meer uit, en er werd tot remise besloten.
Daarmee sprokkelde de driehoorn 2 hele punten bij elkaar, een halfje meer dan in de 1e ronde.
We zullen zien of we deze stijgende lijn tegen Santpoort kunnen voortzetten..

14 reacties op “wijker toren 2 wint van driehoorn”

 1. Jongens jongens, wat ontzettend jammer, het lijkt wel of zodra het er een beetje rooskleurig uit begint te zien voor jullie, jullie er wat te makkelijk over gaan denken en dingen over het hoofd gaan zien( of zoiets)
  En dat terwijl jullie trouwe supporter er vandaag bij was, zegt toch wel wat dat het mis ging toen ik weg was ;-D
  Erg jammer voor jullie, maar wie weet, de volgende wedstrijd…………

  Vond het wel leuk om jullie allemaal weer te zien vandaag.
  Liefs San

 2. Tja, jammer. Het nivo is dit jaar overigens wel erg bedenkelijk. Er zijn nogal wat puntjes verloren gegaan op wel erg simpele wijze. Tijd voor straf training!!!

  Het kan natuurlijk allemaal liggen aan het feit dat we bij daglicht schaken. Als dat niet gewend bent moet je toch wel een paar ronden aclimatiseren. Of werd er massaal meegeleefd met Roy die om 10:00 afbelde omdat zijn vrouw moest bevallen? Voor mij geldt in ieder geval het laatste. Is er al nieuws? Kunnen we de nieuwe spruit verwelkomen?

 3. Zeg, de servert staat nog op zomertijd.

 4. Gefeli Roy!! Ik wens dat je je punten net zo makkelijk scoort..
  Daglicht schaken is volgens mij wel een probleem. Spelers moeten serieuzer voorbereiden en niet meer tot laat in de (vrijdag) nacht doorhalen. De meesten zijn tenslotte ook niet meer 20..Alleen met een serieuze instellingen komen we verder. Zie toch veel goeie partijen die met een paar slaperige zetten worden weggegeven.

 5. zeg..de servert staat nog steeds op zomertijd.
  Sannie, doe er wat aan!

 6. Zowel eenhoorn 1 en 2 wonnen trouwens. Klasse! Zie schaakbond.nl

 7. De servert staat weer goed.
  Nu het derde nog….

  Sannie.

  ps waren blijven de verslagen van 1 en 2?

 8. Tegen AAS idd. Met zo’n naam vraag je er gewoon om.

  Let’s kick …..

 9. korte verlag 2de

  bord1 joseph met veel geluk gewonnen
  bord2 alexander met veel pech verloren
  bord3 thomas magistraal gewonnen met prachtig offer
  bord4 ronald saai remise
  bord5 rob jammerlijk verloren
  bord6 jerrel jetlag remise(je laten invliegen voor een schaakwedstrijd isdiva gedrag)
  bord7arjon met slecht paard tegen sterke loper door mega blunder gewonnen
  bord8 wilco degelijke remise

  al met al met 4.5-3.5 gewonnen maar zeer moeizaam zoveel geluk als arjon en joseph hadden krijgen we niet iedere wedstrijd

  voor wilco arjon en ronald bowlen ging niet door ze had dus geen trui aan

 10. Het is jullie derde geluk – over scheepsrecht gesproken – dat ik niet kan schaken
  anders zou ik het jullie wel laten zien hoe dat moet!
  Gefeliciteerd.
  Balla sr.

 11. Jammer wel hoor, die 6 staat aan de verkeerde kant van het velletje!

  Fritz vindt mijn paard helemaal niet zo slecht hoor, Tom 😉 En voordat hij een kwaliteit geeft staat het al +1 zonder materiaal, dus waar hebben we het over :p maar gefeliciteerd met de truiloosheid…

 12. @ballasr. we kunnen altijd versterking gebruiken!..
  @bord3: goh! 😉

 13. Gegroet

  Ivm deelname Corus zoek ik iemand die de indeling van de interne vrijdag a.s. kan maken. Een bestandje ligt al klaar, alleen de afwezigen moeten worden aangevinkt en de rest regelt de computer.
  Is er nog iemand die dit wil doen?

 14. Voor iedereen die meedoet aan Corus, veel succes en dat jullie maar goede resultaten mogen behalen.
  Liefs San