Bart Voorn wint 15e Bischoff jeugdschaaktoernooi

836.JPGKlik hier voor de uitslagen van het 15e Bischoff jeugdschaaktoernooi op zaterdag 17 oktober 2009 gehouden in Hoorn.

Hierin ook de GP-punten en nieuwe ratings.

Kijk hier voor een aantal foto’s en impressies van het toernooi.

Hier is het GP punten-overzicht NHSB 2009 – 2010 te bekijken.

En het verslag:
Afgelopen zaterdag werd aan het begin van de herfstvakantie in de regio al weer voor de vijftiende keer het Bischoff jeugdschaaktoernooi georganiseerd. Organiserende Hoornse schaakvereniging de Eenhoorn is trots op het feit dat zij dit toernooi weer organiseerde met behulp van sponsoring van accountantskantoor J.K. Bischoff RA.
110 schakers en schaaksters van 24 verschillende verenigingen trokken naar het cultureel centrum de Huesmolen in Hoorn voor een mooie schaakdag. Nadat iedereen zich had ingeschreven, de afmeldingen waren geregistreerd en een haperende printer het spontaan toch weer deed, kon begonnen worden aan de achtkampen in vijftien schaakgroepen.

In alle groepen vonden prachtige schaakpotten plaats, spannende strijden en bloedstollende ontknopingen. In de hoofdgroep waren er na vijf rondes, maar liefst vijf leiders met drie punten! In de laagste groep was in de laatste ronde de strijd tussen Lucas Dekker (HSV De Eenhoorn) en Anne-Corien Visser (Caïssa). Lucas won prachtig en dat leverde Anne-Corien de laatste plaats op in de laagste groep, wat werd ‘beloond’ met een extra grote aanmoedigingsprijs. In de hoofdgroep was het uiteindelijk Bart Voorn (Caïssa) die eerste werd. Seréyo Bekkink (HSV De Eenhoorn) werd tweede.
Naast Bart werden alle anderen groepswinnaars (Richard, Rens, Joey, Wessel, Dylan, Tyro, Guido, Martijn, Axel, Esmee, Lucas, Sven, Igor en Sterre) aan het eind van het toernooi op het podium geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen, met als gevolg een mooie groepsfoto. Aan de groepstafels werden vervolgens de overige prijzen uitgereikt: tweede en derde plek, aanmoedigingsprijzen en voor iedereen een grote (plastic) beker als herinnering.

Als tweede toernooi in de Grand-Prix-cyclus 2009-2010 van de NHSB waren er ook weer diverse Grand-Prixpunten te verdienen. Ook de ratings worden na het toernooi weer aangepast naar aanleiding van de resultaten voor bijvoorbeeld het volgende GP in november in Zaandam.

We bedanken in het bijzonder nogmaals onze sponsor, accountantskantoor J.K. Bischoff RA en verder Gilles Provoost voor de voorbereidingen, Roy, Sjoerd en Holger bij het klaarzetten van het materiaal, de verschillende tafelleiders voor hun hulp, Debbie, Michelle en Ben voor hun extra hulp, Caissa voor het lenen van schaakmateriaal en de medewerkers van de Huesmolen voor de natjes en droogjes. Verder hoop ik ook alle ouders, begeleiders, schakers en schaaksters volgend jaar weer te zien op het 16e Bischoff jeugdschaaktoernooi in oktober 2010.