AB-team verslaat Caissa in eerste wedtrijd: 0,5-3,5

Het AB-team van de Eenhoorn speelt in de promotieklasse Noordwest A. Er zijn 3 centrale speeldagen op een zaterdag in oktober, november en december met op elke dag 2 partijen van 2 uur p.p.p.p. + 30 min. Teamleider dit seizoen is Roy Bekkink.

De 1e speelronde wordt in overleg gespeeld. Wij moesten ‘uit’ tegen plaatsgenoot Caissa, maar omdat de doordeweekse dinsdagavond lastig was, werd besloten om dan op onze vrijdagse clubavond te spelen. Behalve bord 1, die werd wel op dinsdag gespeeld.

Op bord 1 speelde Jort Faber met wit tegen Marten Ploeger. Het was een mooie partij volgens Jort en een goede overwinning.

Op bord 2 speelde Kevin Smit met zwart tegen Bart Voorn met een overwinning voor Kevin.
Commentaar Kevin: “We speelden de Tarraschvariant van het Frans, waarin wit voor een groot centrum gaat met pionnen op f4, e5, d4 en c3. Ik kwam slechter uit de opening, deed een paar keer niet de beste zet (ik wist dit ook wel maar ik kon geen beter plan vinden). Ondertussen had ik met mijn c-pion zijn d-pion geslagen, die hij weer terugsloeg met zijn c3–pion. Doordat ik een paar slechte zetten had gedaan kon hij ook de damevleugel inpikken door zijn pionnen op a3 en b4 te zetten.

Na die zetten had hij eerst rustig verder moeten ontwikkelen en een van zijn paarden op c5 zetten. Dit deed hij echter niet en besloot met zijn pionnen op de damevleugel te gaan lopen en een beetje mijn paarden aan te vallen, mijn paard kwam hierdoor wel weer terug op b8 maar omdat hij zijn pionnen zover had doorgeschoven werden deze zwak en kon ik ze makkelijk aanvallen. Hierdoor won ik twee pionnen. Vervolgens ontstonden er allerlei penningen op mijn dame en zijn dame en na een verkeerde combinatie van hem won ik een stuk. Hierna was de partij helemaal over.”

Op het derde bord speelde Sereyo Bekkink met wit tegen Romke Dijkstra. Een snelle overwinning en Sereyo kon dan ook volgens hemzelf geen uitgebreid commentaar geven “ Ik speelde een soort schots maar hij speelde het niet zo goed en daardoor won ik in de 7e zet een stuk en kwam ik al gewonnen te staan.
En in de 18e zet won ik een 2e stuk en hij speelde nog wel verder maar ik won het vrij simpel.”

Op het 4e bord de enige dame van het gezelschap Mayke Ploeger met zwart tegen Abel Romkes, wat eindigde in een remise.
Maykes commentaar: “Mijn tegenstander opende met damegambiet. De partij verliep wel aardig en bij de veertiende zet maakte Abel een pionverzwakking, waardoor ik een pion kon winnen. Later werd ik helaas gedwongen tot dameruil, waardoor ik een pion kon winnen maar ook mijn loper ingesloten raakte. Toen ik dacht dat ik de oplossing had gevonden, won hij met een schaakje alsnog mijn loper. Daarna dacht ik een stuk terug te kunnen winnen, wat eigenlijk niet mogelijk was doordat Abel met zijn toren een bepaald veld dekte, maar doordat ook hij dit niet in de gaten had, slaagde het plan toch en stond ik plotseling een pion voor in een toreneindspel. Bij gebrek aan tijd van mijn kant eindigde dit in remise. Al met al een redelijke wedstrijd tot er stukken werden weggegeven.”

Kortom, een mooie 1e overwinning in deze 1e speelronde.

Onze poule bestaat uit de volgende teams:

Vereniging	Plaats 		teamrating
Chesschool 2	Haarlem		1973
SV Voorschoten	Voorschoten	1909
SV Leiderdorp	Leiderdorp	1900
SC Op Eigen Wieken	Leiden		1822
HSV De Eenhoorn	Hoorn		1722
SV Caissa Hoorn	Hoorn		1661
SV Wijker Toren	Beverwijk		1563
Baarnse SV	Baarn		1476

1 reactie op “AB-team verslaat Caissa in eerste wedtrijd: 0,5-3,5”

  1. woohooo!
    Komen alleen nog wat moeilijkere wedstrijden aan zo te zien. Succes!