Opzet interne competitie

Morgen is de eerste speelavond van het nieuwe schaakjaar. Hieronder volgt de opzet van de interne competitie voor het seizoen van 2009-2010.

Aantal ronden

De interne competitie zal komend jaar bestaan uit 18 wedstrijden. Deze wedstrijden worden verdeeld over twee toernooien van ieder 9 ronden. Een toernooi vindt plaats in de herfst en het ander in de winter.

Indeling

De indeling vindt plaats via het Keizersysteem en is daarom afhankelijk van zowel de rating als de tpr van de deelnemers. Iedere speler wordt aan het begin van de competitie een waardecijfer toegekend dat overeenkomt met zijn of haar sterkte. Deze waardes blijven het hele seizoen hetzelfde.

Ranglijst

Uw plaats op de ranglijst zal uiteraard wel veranderen. Bij winst wordt het waardecijfer van de tegenstander opgeteld bij uw puntentotaal en bij remise de helft daarvan. Dit puntentotaal bepaalt uw plaats op de ranglijst.

Clubkampioenschap

De nummers 1, 2 en 3 van beide toernooien zullen spelen om de 1e, 2e en 3e plek in het clubkampioenschap. Levert dit 2x dezelfde speler op, dan geldt, tenzij hij twee maal 1e is geworden, zijn hoogste notering en wordt van het andere toernooi de nummer 4 toegevoegd.
Eerst spelen de nummers 1, de nummers 2 en de nummers 3 tegen elkaar. De nummers 1 treden hierbij om de 1e plek in het strijdperk. Vervolgens speelt de verliezende nummer 1 tegen de winnende nummer 2 om de 2e plek, terwijl de verliezende nummer 2 en de winnende nummer 3 ondertussen uitmaken wie mag strijden om de 3e plek.

Afwezigheid

Afbericht is niet nodig: wie voor 20.15 uur aanwezig is, wordt ingedeeld. Bent u afwezig voor de vereniging, dan krijgt u tweederde van uw eigen waardecijfer. Los hiervan worden de eerste twee afwezigheden tot en met ronde 7 van het toernooi gecompenseerd door het optellen van de helft van het eigen waardecijfer bij het puntentotaal.

Prijzen

Aan de nummers 1 t/m 3 van het clubkampioenschap worden bekers uitgereikt; hierop staan hun prestaties uit de toernooien vermeld. Ook de overige spelers uit de top-3 van beide toernooien ontvangen bekers. De clubkampioen ontvangt bovendien voor een jaar een wisselbeker, welke hij bij de derde keer mag behouden. In de toernooien zijn verder ratingprijzen te verdienen voor de groep tot 1550 en tot 1850.

1 reactie op “Opzet interne competitie”

 1. Hey allemaal.
  Vond het leuk om er gisteravond bij te zijn en eens te zien hoe zo’n avond eraan toegaat. Ben blij dat Jasper mij mee heeft genomen/heeft gevraagd.
  Moet het nog wel leren maar juist door naar andere partijen te kijken begin het mij al meer duidelijk te worden.
  Was ook erg blij met de tips van Sjoerd om je tegenstander uit zijn concentratie te halen ­čśë Of ik er wat aan heb en of het werkt bij Jasper?????
  Ik denk dat jullie mij wel vaker zullen zien(dat weet ik wel zeker) al durf ik nog niet tegen iemand anders dan Jasper te spelen(behalve dan tegen mijn man die ook alleen weet hoe de zetten gaan) misschien een beetje plankenkoorts??
  Maar al met al vond ik het erg gezellig gisteren en hoop jullie vaker te zien, als ik de tijd ervoor kan vinden.
  Ik zal veel oefenen en wie weet speel ik over een paar jaar wel bij de vereniging.

  Liefs San