3hoorn pakt 2e plek beker

Het kon natuurlijk niet eeuwig duren. Aan de zegereeks van de driehoorn is vanavond een einde gekomen.
En hoe! Met 0 punten werden de vedettes van de eenhoorn naar huis gestuurd. Bedankt he, barry!

Het team moest het ditmaal opnemen tegen Santpoort. Dat team was dit seizoen 2e geworden in de promotieklasse, en had gemiddeld al snel zo’n 100 ratingpunten meer wat in de partijen ook naar voren kwam.

Halverwege de avond moest de eerste van onze spelers opgeven. Holger (bord 2) leek aanvankelijk goed uit de opening (vleugelgambiet in het frans) te komen maar overschatte zijn stelling wellicht (“als ik dit nog verlies eet ik mijn sandaal op”).
Prompt offerde tegenstander van der Lende, om zijn kwaloffers vermaard, een kwaliteit op f3. Holgers koningstelling werd versplinterd en niet lang daarna ging hij pardoes mat.
Het volgende slachtoffer was Roy op 4. Hij had zich zoals altijd voorbereid, maar de zeldzame zijvariant van het frans die de Roode(#1) speelde koste Roy veel tijd. Er ontstond een scherpe stelling met tegenovergestelde rokkades. Roy’s pionnen bereikten als eerste de vijandelijke veste maar blijkbaar met weinig effect. Plots konden we een 2e 0 noteren.

Jasper (op 3) had na zijn plezierige ervaring tegen KTV gekozen voor een zwarte opzet met c5, d6 en e5. Ook hij kwam prima uit de opening maar daarna raakte hij ergens een pion kwijt. Door een stuk te slaan leek hij alsnog kansen te krijgen. De twee pionnen die de Roode(#2) ervoor terug kreeg bleken echter niet te stoppen en rond half 12 moest ook Jasper de vlag strijken.

Schrijver dezes was toen nog bezig met een passief eindspel waarin hij op maximaal een halfje kon hopen. Peelen bleek in het eindspel het handigst en had achteraf ook weinig vertrouwen in de zwarte stelling, die met 39..h5 misschien nog te houden is?
Hoe dan ook, ook hier een 0 want gedeelde smart is halve smart.

Ondanks al ons verdriet werden we gelukkig nog wat opgevrolijkt door de komst van Rob en Joseph. Erg leuk dat die nog even de moeite namen om langs te komen. Het was goed om te zien hoe zij, en Sandra en Bas trouwens ook, intens met ons meeleefden.

De avond en het seizoen werden bekroond met de aanwezigheid van/prijsuitreiking door Aart Strik.
Onze streekgenoten van KTV kregen nog een beker omdat zij met 2,5-1,5 van het Spaarne wonnen. De eenhoorn kreeg zilver, en Santpoort mag het volgend jaar landelijk proberen.

20 reacties op “3hoorn pakt 2e plek beker”

 1. Jammer jongens, maar dan hebben we een mooie uitdaging voor volgend jaar. De DUBBEL !!

 2. Mooi hoe je onze gevoelens, gedachtes en partijen hebt weten te verwoorden dreojs, chapeau! Ik heb wel een paar kanttekeningen die ik nu moet plaatsen:

  1.Ik zou mijn SLIPPER opeten als ik deze partij nog zou verliezen, was ook wel mooi dat ik dat zei in een stelling die dus volkomen gelijk was en niet goed zoals ik eerder dacht.

  2.De tegenstander van Roy heet Martijn de Roode, niet te verwarren met Xander ‘de grote’ Schouwerwou! Martijn de Roode is de spelert die op het viertallen toernooi in Koedijk keihard werd geveegd door Slein in een schitterende offerpartij en daarmee werd destijds de basis gelegd voor de overwinning op Santpoort!

  Jammer dat ze deze keer niet wilden meewerken……

 3. Het venijn zat hem in de staart Roy had zich voorbereid op Schouwerwou en zelfs na de partij las ik, dacht hij dat nog. Het was niet Schouwerwou maar de zoon van Peter de Roode, Martijn de Roode die de tweede nul voor de Eenhoorn liet noteren. Wel wil ik de Eenhoorn feliciteren met de tweede plaats en we zullen maar zeggen tot volgend jaar.
  Gerard Swier

 4. 2 rooden..Ik snap er niks meer van, maar aangepast..
  Overigens speelde Jort op bord 1 voor de eenhoorn, zoals we allemaal hebben kunnen horen van de arbiter.
  Wss. verwarde hij 2 verschillende tv-sterren.

 5. Roy zei op april 8th, 2009 om 19.54:

  Hadden we vorig jaar niet nog van Santpoort gewonnen? Er staat mij iets van net geen 4-0 bij… Kennelijk wordt 3hoorn niet zomaar afgeslacht.

 6. Helaas, maar wel een schitterende 2e plek natuurlijk. 400 punten boven gemiddelde presteren werd ook moeilijk om deze laatste match ook te winnen. Als het volgend jaar maar lukt met 8 man hè 😉

 7. Ja ik leefde echt intens mee!! 😉
  Begrijp totaal niks van het spel maar vond het wel leuk om een keer mee te maken, en ben redelijk ver gekomen in mijn boek (over de helft)
  Vond het wel leuk om al die serieuze en gespannen koppies te zien.
  Misschien zien jullie me nog wel een keer,hoop er dan wel wat meer van te snappen.
  Liefs San

 8. Wat een titel. Je wordt tweede in de beker hoe kan je spreken van een debacle?

  Het zat vaak erg mee en we hebben een heeel mooi seizoen gehad maar gister zagen we een duidelijke winnaar. Niemand van ons maakte aanspraak op meer. HOlgER speelde wel goed en zeker de leukste partij maar de opening vind ik er verdacht uitzien.

  Waarom zou je met wit een echt gambiet spelen? Ook al leek het er misschien even op dat zwart snel zou bezwijken. Het kwaliteitsoffer was erg aardig en loste alle problemen in een keer op. Met wit is het misschien wat moeilijker te missen maar met zwart niet.

  Ik zal de foto’s binnenkort beschikbaar maken.

 9. Omdat vleugelgambiet de enige echte weerlegging van het frans is natuurlijk! Of in ieder geval de enige scherpe optie waar je geen theorie tot zet 23 voor hoeft te kennen…

 10. “HOlgER speelde wel goed en zeker de leukste partij maar de opening vind ik er verdacht uitzien.”
  Het enige gedeelte van de partij dat holger goed speelde was de opening; overigens heeft de partij die fase eigenlijk ook nooit verlaten..

 11. @ sereyo: alsjeblieft; barry verloor dus je deelt 2-4e plek met hem en mozef als ik het goed heb

  @ bas: zo beter?

  @ san: laat ons wel weten hoe het boek afloopt en wellicht tot ziens!

  @ buikie: bekijk 1.e4 e6 2.c4 d5 3. cxd exd 4.Db3 dxe 5. Lc4 maar eens…

 12. Het boek is al uit trouwens,tijd voor de volgende….
  Hij komt erachter dat zijn vrouw is vermoord door haar zus en dat die zus nu hem bedreigd en zijn dochtertje wil ontvoeren.
  Dan maakt hij samen met zijn ex- schoonmoeder een plan om haar te vermoorden.
  Uiteindelijk vermoord die moeder dus haar eigen dochter zodat haar enige kleinkind in veiligheid is.
  Verder nog iets??
  En ja ik denk dat jullie mij nog wel een keer zien, als Jasper weer wat morele steun nodig heeft.
  Liefs San

 13. Klinkt als een (vr)olijk en leerzaam verhaal!
  Werden de slachtoffers nog een beetje bloedig om zeep gebracht? Een kleine beschouwing van de voor en tegens van de gehanteerde methode is niet verkeerd, maar verder is er niks nee..

 14. Maar euhh Holger…..hoe smaakte je slipper??
  Beetje taai misschien?
  @ dreojs Nee geen bloederige moorden al werd de spanning wel goed opgebouwd, helaas op dit vlak moet ik je teleurstellen.
  Ben ook niet zo’n fan van horror, heb dan toch liever thrillers of fantasy.
  Maar dat is weer een heel andere discussie.
  Kom zeker nog een keer kijken en jullie morele steun geven,hoop dat Jasper mij tegen die tijd wat uitleg heeft gegeven.
  Ben bang dat hij veel geduld met mij zal moeten hebben…….. ben niet zo goed in logisch nadenken, tenminste niet op dit vlak.

 15. Ben in een nieuwe boek begonnen, vinden jullie misschien wel interessant.
  Schaken voor dummies!! 😉 Ik zal er iig straks wat meer over weten dan eerst.
  Groetjes San

 16. Je weet niet waar je aan begint..Sterkte..

 17. Thanks zal ik nodig hebben 🙂

 18. grutjes, de partijviewer doet het niet..

 19. Bij mij wel!

 20. snelle service;)