Seréyo Bekkink wint het Deen Grand Prixtoernooi

Dit leuke schaaktoernooi werd op zondag 26 april in Wijkcentrum De Kersenboogerd in Hoorn gespeeld. De Eenhoorn was met aardig wat spelers vertegenwoordigd.
Het was een Grand-Prix toernooi, alweer het achtste dit seizoen, er konden dus weer ratingpunten gewonnen worden. Er werd gespeeld in dertien groepen van acht, de laatste groep had zelfs tien deelnemers. De deelnemers werden naar rating ingedeeld. Er werd in twee zalen gespeeld de vier hoogste groepen speelden bij elkaar. De groepen vijf tot en met dertien speelden in de grote zaal. De bedenktijd per wedstrijd bedroeg 20 minuten p.p.p.p.
Het talrijke publiek en supporters konden genieten van prachtige partijen. Vooral groep dertien blonk uit in schitterend schaakspel, een compliment aan deze spelers is zeker op zijn plaats want zij moesten ook nog twee ronden extra spelen.
Seréyo was heel goed op dreef, hij werd winnaar van de sterke eerste groep. Hij mocht door dit schitterende resultaat naast de beker voor de eerste plaats ook de prachtige wisselbeker in ontvangst nemen. Zo bleef de beker in ieder geval voor één jaar in Hoorn, hij past nog net in de prijzenkast van Seréyo. Deze prestatie is zeker een felicitatie waard, het is zijn eerste Grand-Prix overwinning in Noord-Holland.
De prestaties van onze andere spelers:
We hadden nog een winnaar want ons nieuwe lid Pieter Bijl wist heel knap groep tien te winnen met 6½ punt uit zeven partijen. Dat is een prachtige score, een kampioen waardig.
In groep twee werd Sebastiaan Bosschieter zevende met twee punten.
In groep vijf werd Joey Bekkink ook zevende met 2½ punt.
In groep zes behaalde Liam Reitema drie punten goed voor een vijfde plaats. Hij begon met wat nederlagen maar herstelde zich prima.
Gerard Dudink werd in groep zeven ook vijfde met 3½ punt.
In groep acht behaalde Benjamin Bosschieter een gedeelde derde/vierde plaats maar hij greep net naast de beker want hij had minder WP punten.
Onze nieuwe leden Jelmer Luijt en Max Peters speelden in groep elf zij behaalden twee en één punt.
In de laatste groep speelden de broers Thijs en Lucas Dekker Thijs behaalde twee en Lucas een half punt. Toch goed gedaan hoor jongens!
Alle schakers bedankt voor hun inzet, er werd weer enthousiast geschaakt.
Alle spelers gingen met een mooi vaantje naar huis.
Schaakvereniging Caïssa willen wij bedanken voor de organisatie van dit toernooi.
Het was weer een leuke schaakdag.
pieter-bijl-met-zijn-kampioensbeker.JPGsereyo-met-de-kampioensbeker.JPG
sejo.JPG