Peter van der Schee Westfries kampioen 2009

De nieuwe kampioen van Westfriesland is Peter van der Schee, sinds kort lid van De Groene Zes in Bovenkarspel. In de laatste ronde maakte hij een half punt achterstand op titelverdediger Peter Holscher goed door het onderlinge duel na een spannend verloop in zijn voordeel te beslissen. Peter Holscher (Caïssa) eindigde nu op de 2e plek en Tom Balla (KTV) legde beslag op plaats 3. Net buiten het podium eindigde Arjon Buikstra op de 4e plaats met een goede score van 4,5 uit 7. Hij wist te winnen van oud-kampioenen zoals Wilko van der Gracht, Peter van Waert, Jaap-Jan Gorter en Adri Haakman. Tegen de uiteindelijke kampioen scoorde Arjon een half punt. Met een TPR van 2088 is zijn debuut in het WFK zeer geslaagd te noemen. Teamgenoot Wilko van der Gracht presteerde met een score van 3 uit 7 duidelijk onder zijn kunnen. Wilko wist Rob Bijpost, Rik Slaman en Kees Ooms aan zijn zegekar te binden. Voor meer informatie zie de website van het Westfries Schaakkampioenschap.

15 reacties op “Peter van der Schee Westfries kampioen 2009”

 1. Nou Rik , Kees O. en Rob zijn anders ook niet de minsten hoor! En tenminste niet van die saaie remises die andere spelers vaak schuiven.
  Buikie had trouwens een gewonnen stelling tegen de latere kampioen, maar omdat Jop ongelijke lopereindspelen nooit behandeld heeft leidde Buikie zijn +2,5 voorsprong tegen van der Schee vakkundig naar een remise eindspel met ongelijke lopers. Als Buikie wat ouder is en beter naar Marc van Oijnk luistert zal hij het WF nog wel eens winnen.
  Mooi resultaat voor ” nieuwkomer’ van der Schee, het is m gegund!

  p.s. Balla, is die niet van de eenhoorn?

 2. Dat is wel een daverende verrassing zeg, een schitterende prestatie van Peter van der Schee! Wel sneu voor de andere Peter natuurlijk, aangezien hij toch vrijwel het hele toernooi alleen aan de leiding is geweest!

  Maar Buikie dus een overwinning tegen Haakman in de laatste ronde, das ook een prestatie waar je mee thuis mag komen! Leuk resultaat, een TPR van 2088 mag er zeker wezen!

  — Deze reactie is aangepast — Webmaster

 3. Jammer trouwens dat ik niet mocht meedoen.

 4. Ja en waarom mocht ik niet mee doen? Zo wordt er dus omgegaan met de vice kampioen van 2005!

 5. Gevalletje incompabilite des humeurs hoorde ik in de wandelgangen. Als buikie niet met jou in 1 toernooi wil spelen zou ik m ook zn zin geven. Zeker als je in het oog neemt hoe betrokken hij is bij ons cluppie en hoe jij omgaat met het 4e!

 6. Tja als Wilco niet met jou in 1 toernooi wilt spelen dan zou ik hem ook zijn zin geven. Wilco is al jaren een echte Eenhoorn man, wat heb jij nu namens de Eenhoorn gepresteerd? Je hebt alleen maar chaos veroorzaakt en haat gezaaid binnen onze club!

 7. Als..als..als bananen recht groeien ja. Alsof dat gebeurt!
  Maar ik vind het principe wel mooi.
  ** bepaalt of ** in mag vallen, ** bepaalt of ** mag invallen etc etc! Tijd voor een poll!
  (mag Regloh uitkomen op het West Fries? mag bb invallen voor het derde? moet bb spelen voor het 4e? mag sjoerd invallen voor het 2e? )

 8. Ik weet niet, ik mocht denk ik mee doen dankzij rating (en toenmalig richting van ratingverschil tussen lijsten), de organisator nodigde me uit en ik vond het wel een mooie plek om richting de 2000 te gaan 😉 (helaas was er de remise en verlies tegen peter en peter)

  In ieder geval, ik vond het een zeer geslaagd toernooi, erg bedankt, en gefeliciteerd Peter! Ik was zelf iets te hard bezig niet een gewonnen eindspel te verprutsen (Rik Slaman wees me achteraf nog terecht op een snellere manier om te winnen….) om de partij te zien, maar ik hoorde dat het een mooi eindspel was 🙂

 9. Die 2000 haal je nu wel dacht ik!?
  Maar dat jij vanwege je rating gevraagd bent is natuurlijk bizar,, zelfs ik heb (tot de volgende ratinglijst) al snel 3 puntjes meer dan jij! Net zoveel als Niels meer had dan Bart btw.

 10. Niet toen het toernooi begon, als ik me niet vergis had jij toen net onder 1900, ik net boven 1900, en regloh weliswaar ruim hoger dan wij allebei, maar had net 50 punten verloren, verkoos een plekje in een team lager boven zijn oude strijdpositie in het 2e en was meer gefocussed op tafeltennis…

  Toen had ik ook nog 3,5/4, inmiddels is dat 3,5/7, in het 2e, de hoopvolle belofte 😉

 11. sorry, maar ik ben natuurlijk nooit een 1800 boy geweest!
  Overigens vind ik het volkomen terecht dat je gevraagd bent, ze zouden jong talent vaker een kans moeten geven!

 12. Waarom vroegen ze Sereyo dan niet ipv Arjon?

 13. Dat was Jaap Jan Gorter fataal geworden

 14. iig de komende 5 jaar doen zowel buikie als sjurd niet mee.

 15. nu wil jij de plek voor jong talent claimen?