Heden nacht: bruisend feest in Bergen. Komt allen!

Wellicht had u het rumoer al gehoord, vanavond is het feest in Bergen.
Want op dit moment wordt in de kantine van het ontmoetingscentrum Tuin en Oostdorp, kogenweg 42a te Bergen gevierd dat de driehoorn volgend jaar in de promotieklasse zal spelen. Waarom dat zo leuk is (lietje?) weet nog niemand, maar feit is dat net weer een smakelijke overwinning werd behaald tegen Bergen1.
Alle eenhoorns en fans zijn welkom. Komt allen!

De overwinning die tot al deze vreugde leidde werd echter niet eenvoudig behaald. Mental coach Eveline had iedereen weliswaar op scherp gezet maar de uiteindelijke uitslag was, gezien het ratingverschil, toch wat bedroevend.
Rond 11 uur kwam de eerste uitslag van bord 6 waar Piet, met zwart, een voordelige stelling met loper tegen paard in wederzijdse tijdnood in zijn voordeel beslisde. Niet lang daarna moest Niels zich gewonnen geven toen hij in een solide stelling iets te snel zette en daarmee een stuk blunderde. Niels speelde nog even door maar met een loper minder en een vijandige vrijpion op de 2e rij kon zelfs hij het niet meer remise houden.
Barry en Jasper wonnen vervolgens netjes op bord 2 en 3, terwijl Holger zijn tegenstander op bord 4 door de vlag joeg. Op bord 1 speelde Roy een koningsgambiet. Helaas leek er niet veel van zijn aanval te komen en uiteindelijk was het zelfs zwart die hem op de koningsvleugel mat zette. Noem het lot of karma, maar het was natuurlijk Sjoerd die vervolgens de promotie veilig stelde door een remise na zetherhaling.
Reste de partij van Bas, die achtereenvolgens een pion en een vol stuk had weggeblunderd. Het duurde even, maar de 0 bleek helaas onvermijdelijk. Bas speelde misschien ook wat lang door omdat hij voor de wedstrijd had gesteld dat de verliezer naar huis zou moeten rijden (als in bob zijn) Zoals daardoor te verwachten was verloor hij zelf juist nu. Gelukkig kreeg hij een fijne knuffel waarna hij zich toch het feestgedruis in spoedde.

Mocht u verhinder zijn vanavond.. Morgenavond is het derde ook aanwezig om felicitaties en dergelijke in ontvangst te nemen. Wellicht haalt u er nog een gratis drankje uit. Een fijne avond!

15 reacties op “Heden nacht: bruisend feest in Bergen. Komt allen!”

  1. Ja, wat kan ik zeggen we hebben gewonnen maar ik snap niet echt hoe. Dat een drietal bergenspelers verloor door op onbegrijpelijke wijze op te geven of simpelweg door de vlag te gaan. Het heeft ons zeker kunnen bekoren. Dat de bar nog lang open bleef ook. Dank dank dank.

    Ik moet wel verklappen dat wij plechtig hebben beloofd onze plicht te vervullen tegen MSC. Ik gun het iedereen maar Bergen verdient het zeker om in de eerste klasse te blijven.

  2. bhehe. Bergen heeft je omgekocht met bier? Heeft Piet niks meer te zeggen? En wanneer post je de foto’s van een kotsende barry op de site? We hebben tenslotte een foto album.

  3. Onze bob, roy, heeft speciaal een de-tour gemaakt om de inzittenden niet te laten vomeren. Niet in de laatst eplaast uit eigenbelang. 120 over de bobeldijkerweg troken we echt niet meer. Desalniettemin werd er een korte pauze ingelast om de Avenhornse berm van krachtvoer te voorzien.

    Foto’s van de feest zullen na ballotage beschikbaar worden gesteld.

  4. Jeetje, het getergde Purmerend het de Alkmaarders een flink pak slaag gegeven.

    Als het moet kan Purmerend dus een heel behoorlijk team opstellen.

    7-1. auw zeg.

  5. inderdaad. Auw!.
    Ik vind het maar competitievervalsing van mij mag Purmerend alsnog uit de competitie geknikkerd worden. Schande!

  6. Ok Ik ben niet HOLGER, ik lag toen al lang in mijn mandje! Ik vind het echt schandalig dat er op dit forum dit soort nare berichten worden gepost onder iemand anders naam! Als je een echte vent bent dan kom je er gewoon vooruit wie je bent, ipv “verstoppertje” te gaan spelen en andere leden van de vereniging in een zwart daglicht te stellen!

  7. Overigens heb ik een correctie op het verslag, ik was namelijk de eerste die zijn tegenstander door de vlag had gejaagd en daarna kwamen de overige uitslagen pas.

    Inderdaad erg komisch dat Purmerend de Waagtoren heeft verpletterd en dat Willem “airmiles” Meyles het enige punt heeft weten binnen te harken op het eerste bord. Iedereen gunt hem dat wel :). Wordt het misschien toch nog KTV dat aanspraak gaat maken op een plek in de promotieklasse?

  8. zou leuk zijn, kan barry volgend jaar weer what’s his name ownen..Staat ook vermakelijk verslag op de site van purmerend trouwens, lijkt niet alles koek en ei tussen waagtoren en purmerend.

  9. Hedenacht Morgenegen

  10. huh?

  11. typisch hoor

  12. yup..

  13. Fantastisch! Van harte gefeliciteerd.

  14. COOL!

  15. Cool!