Eerste thuisnederlaag voor het tweede

Het leek zo mooi, alle thuiswedstrijden winnen en comfortabel het seizoen afmaken. Helaas is die droom ten einde, na de eerste thuisnederlaag blijven we op vier punten staan na zes wedstrijden en hangen we opnieuw weer een beetje onderin. BSG 2 wilde niet meewerken en kwam met een zeer sterk team naar Hoorn. Vooral door de overmacht op de hogere borden haalden ze een duidelijke en verdiende overwinning.

Dat de score niet hoger is uitgevallen danken we aan de versterkingen uit het derde. Het tweede miste drie basisspelers, maar daarvoor in de plaats speelden drie coryfeeën uit het zo succesvolle derde. Het derde team speelt ‘s avonds, met een wat korter speeltempo, en dat zal wel de reden zijn dat deze drie heren het eerste klaar waren. Barry en Roy zorgden aan bord 7 en 8 in no-time voor een 2-0 voorsprong. Beiden boekten mooie aanvalsoverwinningen, die van Roy was vrijwel een kopie van zijn laatste aanvalsoverwinning in de NHSB-beker. Even later moest Jasper aan bord 2 de vlag strijken, 2-1 in ons voordeel dus, of in het voordeel van het derde, het is maar hoe je het bekijkt.

Met de vijf basisspelers nog aan het bord kwam er niet veel moois meer bij. Arnold verloor nadat hij zeer veel tijd had moeten investeren, en Ronald kwam er niet doorheen tegen zijn sterke tegenstander en moest in remise berusten. Arjon speelde naar eigen zeggen de slechtste partij van het seizoen. Hij offerde een stuk voor twee pionnen maar bereikte daar niets mee en verloor ook. Rob was blij dat de Frankenstein-Dracula-variant weer eens op het bord kwam, maar zijn tegenstander bleek een nog grotere kenner van deze opening. Het zwarte initiatief liep langzaam dood en een wanhoopsaanval versnelde alleen het einde. Wilko was als laatste bezig in een lichte-stukkeneindspel met een pion minder, maar gelukkig wist hij het nog remise te houden.

Op 28 maart spelen we opnieuw thuis tegen een sterke tegenstander: Euwe 2. Het zal niet makkelijk worden maar we moeten elke kans grijpen.

NSI De Eenhoorn 2 – BSG 2 3 – 5
1.Mulder,R.(Rob) 1998 – Wustefeld,E.M.F.(Emile) 2218 0 – 1
2.Seelemeijer,J.(Jasper) 1914 – Drost,P.J.F.(Peter) 2092 0 – 1
3.Gracht van der,W.G.M.(Wilko) 1980 – Hilhorst,R.(Ruben) 1966 ½ – ½
4.Ritsema,R.J.E.(Ronald) 1991 – Ruiter de,T.(Tom) 2105 ½ – ½
5.Buikstra,A.P.F.(Arjon) 1953 – Kooyman,C.J.(Chris) 1992 0 – 1
6.Edeling,A.(Arnold) 1872 – Slisser,T.(Theo) 2118 0 – 1
7.Plukkel,B.(Barry) 1942 – Kieboom,B.(Bert) 1926 1 – 0
8.Kerkhoven,R.H.H.W.(Roy) 1932 – Weidema,R.(Rik) 1790 1 – 0

2 reacties op “Eerste thuisnederlaag voor het tweede”

  1. Wel 2-1 voor de invallers vanuit het derde!

  2. t is jammer dat de voorzitter zijn plichten weer verzuimde. Volgende keer beter.