Joseph Molenaar wint jubileumtrn Groene Zes

21 februari vond het jubileumtoernooi van de Groene zes plaats. Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de schaakclub was een 7 rondig rapidtoernooi georganiseerd.
Er was flink reclame gemaakt en zo’n 90 spelers waren op het toernooi afgekomen. Mark van Oijk, tegenwoordig de beste speler van de eenhoorn, was ratingfavoriet (2258).
Toch was het Joseph Molenaar die het toernooi overtuigend won met een 100 procent score. Daarbij versloeg hij Marc van Oijk, marc helder, en dirk mantel die met 2 anderen gedeeld 3e werden.
Opmerkelijk 2e werd michel van der pal (1800 rating).
Naast joseph en marc waren van de Eenhoorn Peter Doggers, Arjon Buikstra, Holger Bonte en ikzelf aanwezig. Ook Arnold van Walstijn en Roy en Sereyo Bekkink gaven acte de presence. De laatste deed van zich spreken toen hij al in de eerste ronde won van oud west fries kampioen Jan Jaap gorter. Sereyo eindigde het toernooi met 4 punten.

Gevraagd naar zijn reactie op de 1e plaats vertelde Joseph op meer erkenning van zijn talent te hopen. Ook voelde hij zich voor het toernooi gestimuleerd door de 2-0 nederlaag die hij de dag ervoor bij de supercup tegen Arjon opliep.
Marc van Oijk had tijdens het toernooi aangegeven binnenkort te stoppen met schaken, maar gezien zijn pijnlijke nederlaag tegen joseph mogen we verwachten dat ook hij zich tot nieuwe hoogten zal laten opzwepen.
Op www.degroenezes.nl vind u een uitgebreid fotoalbum en de complete ranglijst.

prijsuitrijking

3 reacties op “Joseph Molenaar wint jubileumtrn Groene Zes”

  1. Uitstekende prestatie van onze voorzitter!
    Overigens, Sjoerd, zullen we jou dan maar voortaan Zjurd Celder noemen ?! Of ga je je wat meer verdiepen in hoe je de naam van de beste speler van de Eenhoorn spelt!

  2. mwa. zo te zien heb ik 1 uit 2, da’s toch niet zo slecht? K had verslagje nog de zelfde avond gemaakt (ja, dag erop pas gepost) en met mn slaperige hoofd blijkbaar foutje gemaakt, waarvoor excuus. Maar wees blij dat iemand in ieder geval de aandacht op jouw grootsheid heeft gevestigd. All hail Mark!

  3. OIK die is ok, olé olé! OIK die is ok olé olé!
    OIK die is ok, OIK die is ok, OIK die is ok olé olé!