Eenhoorn Vijf wint alweer…

Op de 1e schaakavond in het nieuwe jaar moest Eenhoorn 5 aantreden tegen het 4e team van KTV uit Enkhuizen.
Op het 1e bord speelde Seréyo met zwart tegen Henk Smit. Nadat ze een rare Siciliaan hadden gespeeld stond Seréyo wat beter en probeerde hij een aanval op de f- pion. Dit werd gepareerd maar toen liet wit zijn dame instaan. Seréyo probeerde met een trucje de dame vol te winnen, maar dat lukte niet. Dus dame tegen paard geruild en 4 zetten later gaf wit op nadat zwart ook nog een loper had gewonnen.

Op het 2e bord speelde Roy Verhoef met wit. Na een gelijkopgaand begin, kwam zijn tegenstander sterk opzetten met het paard, en dreigde bovendien een dame te halen dmv een vrij pion. Maar dat kon Roy gelukkig voorkomen. Nadat hij hoorde dat we 2-1
voorstonden wist hij wat hem te doen stond: remise halen, omdat er verder
ook niet veel meer inzat. In de eindfase van de partij kon zwart de
toren pakken dmv schaak te geven, maar hij zag dat niet, dus het zwaarbevochten halfje was binnen.

Op bord 3 speelde Roy Bekkink met zwart en zijn tegenstander opende met d4. In de opening ging het redelijk gelijk op, Roy speelde alleen te gehaast en hierdoor verloor hij na 10 zetten al een paard.
Hierna ging het snel bergafwaarts, zijn tegenstander dwong hem al snel tot verdedigen en snoepte tussendoor veel van de pionnen weg.
Wit was dus volledig gefocust om het af te maken en Roy zag gedurende de partij dat hij maar op 1 manier kon ontsnappen, namelijk met mat achter de paaltjes. Hiertoe zette hij de dame op de goede plek, wachtte op een onoplettendheid van de tegenstander en jawel….daar was de mat achter de paaltjes.

Op bord 4 speelde Arnold van Walstijn met wit.
Hij ontmoette een vlotte tegenstander die er zin in had en die begon met een Siciliaan waar Arnold een hekel aan heeft. Maar rustig blijven is het streven. Dus eerst de paarden eruit. Dan de lopers en langzaam begon de wedstrijd vorm te krijgen. Op de 10de zet werd het verkeerde stuk geslagen. Zijn tegenstander rocheerde (uit angst of zekerheid) Daarna begon Arnold de h-pion op te spelen om die stelling stuk te maken. Dat was bijna gelukt, maar omdat zijn tegenstander een stuk voorstond en begon af te ruilen moest Arnold helaas opgeven. Dus wederom met een minimale overwinning, het maximum aan punten.

Zo staan we na 3 speelrondes onverwacht aan de leiding met 6 matchpunten!

NSI De Eenhoorn 5 – K.T.V. 4 2½ – 1½
Sereyo Bekkink (1533) – Henk Smit (1411) 1-0
Roy Verhoef (1385) – Nico van der Meer (1338) ½-½
Roy Bekkink (1330) – Eelie van den Bosch (1475) 1-0
Arnold van Walstijn (1216) – Sido Quarre 0-1

1 reactie op “Eenhoorn Vijf wint alweer…”

  1. klasse heren!