Keizercompetitie

Vanavond is de eerste speelavond van het nieuwe jaar. Omdat er mij nog steeds vragen bereiken over de opzet van deze Keizercompetitie, volgt hier nog eventjes een overzicht.

In de Keizercompetitie, die loopt tot en met 17 april 2009, wordt gespeeld om het clubkampioenschap.

Indeling

De indeling is afhankelijk van zowel de rating als de trp van de deelnemers. Afbericht is niet nodig: wie voor 20.15 uur aanwezig is, wordt ingedeeld. Iedere speler wordt aan het begin van de competitie een waardecijfer toegekend dat overeenkomt met zijn of haar sterkte. Deze waardes blijven het hele seizoen hetzelfde.

Ranglijst

Uw plaats op de ranglijst zal uiteraard wel veranderen. Bij winst wordt het waardecijfer van de tegenstander opgeteld bij uw score en bij remise de helft daarvan. Bent u afwezig voor de vereniging, dan krijgt u tweederde van uw eigen waardecijfer. De eerste vijf keer dat u voor de rest afwezig bent, ontvangt u eenderde van uw eigen waardecijfer; afbericht is hiervoor niet nodig. Anders dan eerder op de website heeft gestaan, worden de resultaten niet doorgegeven aan de ratinglijst van de KNSB.

Prijzen

Aan de nummers 1 t/m 3 worden  bekers uitgereikt; de nummer 1 ontvangt bovendien voor een jaar een wisselbeker, welke hij bij de derde keer mag behouden. Tenslotte zijn er voor de groep tot 1550 en tot 1850 ratingprijzen te verdienen, waarbij uitgegaan wordt van de positie op de ranglijst.