Goede prestatie E-team op NK in Naaldwijk

teams04.jpgIn plaats van op weg naar het zonnige strand gingen we met 2 auto’s al vroeg op pad naar Naaldwijk. Na aankomst werden eerst foto’s van het team gemaakt met de teamleider. Omdat Gilles op vakantie was, was Seréyo teamleider. Hij heeft de hele dag trots met de badge gelopen, zn team gecoacht, en na elke ronde keurig de namen en standen ingevuld en daarna zijn handtekening gezet.

Vooraf was de verwachting dat van de 38 teams we blij zouden moeten zijn met een plaats tussen 30 en 38. We gingen echter erg voortvarend van start.

De 1e ronde tegen het OSBO 8 team (ASV) werd het 4-0. Zo ook de 2e ronde het het OSBO 2 team (SMB). Het stond lange tijd 3-0 en na een zware partij waarin David na achter te hebben gestaan, toch het voordeel kon bijschrijven was het weer 4-0.
We speelden zowaar 2x op tafel 1. De volgende ronde troffen we wederom een OSBO team, dit maal het 1e team (De Toren) met de Nederlands kampioenen Thomas Beerdsen en Yassine Mouddad. Het werd weer 4-0 maar nu andersom, dus kansloos voor ons.

Ronde 4 was, het wordt al bijna te toevallig, weer tegen een OSBO team, dit maal het 3e team (MOOK) Het werd 1-3, Alleen Joey won z’n partij. Ronde 5 was tegen wederom een OSBO team, dit keer het 5e team (schaakmaat) en dit werd weer een klinkende 4-0 overwinning, o.a. door een lange en zware partij van 3e bordspeler Teun.

Ronde 6, he he, eindelijk geen OSBO team (die van de 38 teams er 8 aanleverden) maar tegen VAS1 uit Amsterdam. Dit was een ronde waarin teamleider Seréyo van zich moest laten horen.
Onze 4e bordspeler Gerard ging goed van start en zette snel mat. Hij zag echter niet dat hij hiervoor zelf schaak stond, maar ja, z’n tegenstander had niets gezien, dus het 1e punt was binnen..maar opeens bemoeide de teamleider van VAS zich ermee, en dat dit niet kon en dat ze verder moesten spelen. Door alle commotie verloor Gerard alsnog zn partij.

wedstrijden13.jpgWerk aan de winkel voor teamleider Seréyo dus… hij ging naar de tafelleider (Bianca Muhren) en daarna naar de hoofdwedstrijdleider, en legde alles heel rustig uit. De teamleider van VAS werd erbij gehaald en uiteindelijk werd er, na excuses van zijn kant, maar tot remise besloten. We verloren uiteindelijk met 1,5 –2,5.

De laatste ronde moesten we tegen Hooglandse SG, de vermoeidheid had toegeslagen en we verloren met 1-3, alleen Joey wist zn partij te winnen.

Met 6 matchpunten en maar liefst 15,5 bordpunt en sterke WP werden we 23e, een heel goed resultaat!
Waar dus achteraf nog iets meer (een 15e plaats) had ingezeten als we ons niet zo soepel hadden opgesteld met de remise claim ipv winstclaim.

Het E team heeft een geweldig leuke dag gehad. Het toernooi was goed georganiseerd, een uitgebreid lunchpakket met krentenbol, broodjes, snoeptomaatjs, twix of mars, erg lekker allemaal. Volop ruimte voor mr bean dvds te kijken, buiten schaak te spelen e.d. Een superleuke dag kortom.

De individuele uitslagen:
Ronde 	David	Joey	Teun	Gerard	uitslag
1	1	1	1	1	4-0
2	1	1	1	1	4-0
3	0	0	0	0	0-4
4	0	1	0	0	1-3
5	1	1	1	1	4-0
6	0	1	0	0,5	1,5-2,5
7	0	1	0	0	1-3
totaal	3	6	3	3,5	

Voor de volledige eindstand.
Foto’s: website WSC