Het Twaalfde Jeugdraad Schaaktoernooi

(Foto’s) Dit gezellige schaaktoernooi werd op zaterdag 1 maart in Cultureel Centrum De Plataan gespeeld. Het toernooi viel gelijktijdig met het snelschaaktoernooi van onze vereniging dat werd georganiseerd omdat onze vereniging 20 jaar bestond.
Waar in Hoorn heel snel werd geschaakt was het in Zwaag heel goed nadenken want wij speelden partijen van 15 minuten p.p.p.p.
Er waren diverse verenigingen naar Zwaag gekomen, De Waagtoren uit Alkmaar zelfs met 14 spelers. Veel spelers gebruikten dit toernooi ook als een voorbereiding voor het a.s. Nederlands kampioenschap.
Dit jaar hadden we negen groepen, waaronder twee meisjesgroepen.
Na een welkomswoord van Ben Takken gingen we om kwart over elf van start. Leuk dat er ook weer heel wat spelers van De Eenhoorn meededen. Enkelen van hen zijn bij Honky Tonk begonnen met schaken.
Bij de twee meisjesgroepen waren heel sterke speelsters aanwezig. De Noord-Hollandse meisjeskampioen tot 14 jaar Tiffany Vlaar en Maaike Keetman, Nederlands kampioen bij de meisjes in de G-categorie.

Meisjes A
In deze groep deed onze Mayke Ploeger mee. Maaike Keetman werd kampioen, Vera Fijan tweede, Sandra Keetman derde. Onze Mayke eindigde op een mooie vierde plaats.
Mayke mocht tevens de wisselbeker van Zwaag voor het beste resultaat bij de meisjes in ontvangst nemen, gefeliciteerd Mayke!

14 jaar
In deze groep deden drie van onze spelers mee, zij behaalden knappe prestaties. Kampioen werd Dennis Keetman (waar hebben deze achternaam meer gezien?), maar hij heeft dan ook een rating van bijna 1500. Alle kinderen Keetman gingen met een beker naar huis.
Op een mooie tweede plaats eindigde Michel Knol. Op de derde plaats eindigden twee spelers gelijk, dit waren Sebastiaan Bosschieter en Fons Groot. Gelukkig hadden we voldoende bekers. Knap gedaan jongens.

12 jaar
Bij de 12 jarigen hadden we in de C-groep Juan Olthof. Deze deed het geweldig want hij eindigde op een schitterende tweede plaats, knap Juan!

10 jaar
Hier hadden we twee groepen, A en B.

A-groep
In deze groep hadden wij twee spelers, Joey Bekkink en David Reus.
Zij deden het heel goed. Joey werd heel knap winnaar. Hij bleef ongeslagen, speelde slechts éénmaal remise en eindigde op 6½ punt. Op een mooie tweede plaats eindigde David met 6 punten. Knap gedaan jongens!

B-groep
Hier hadden we drie Eenhoornspelers die alle drie hun eerste toernooi speelden, maar zij deden het prima. Merlijn de Zwaan eindigde zelfs op een schitterende derde plaats, knap hoor Merlijn. Jeroen Groot eindigde hier op een mooie vierde plaats. Ons jongste lid Thijs Dekker (5 jaar) deed het heel leuk, hij behaalde knap één punt.

Alle groepwinnaars mochten naar voren komen om hun beker in ontvangst te nemen en natuurlijk voor de kampioensfoto. De bekers voor de tweede en derde plaats werden aan de speeltafel door de tafelleiders uitgereikt.
Alle spelers kregen weer een mooie medaille als herinnering aan dit twaalfde toernooi. Wat ook altijd leuk is tijdens toernooi dat alle deelnemers bij de inschrijving een zakje met vijf consumptiebonnen krijgen, die kunnen worden gebruikt voor lekker snoepen en drinken. Er waren tevens leuke prijzen te winnen bij de kleur wedstrijd, waar het opviel dar daar de meisjes wel erg goed in waren. Er kon ook lekker film worden gekeken, op de computer gespeeld worden en zelfs geschaakt.
Het was weer een heel leuk toernooi waarvoor wij de Jeugdraad Zwaag bedanken voor de organisatie.
We bedanken ook alle tafelleiders, Sander en niet te vergeten de dames in de keuken die ons de hele dag lekker verwenden.

Excel-bijlage Uitslagen Twaalfde-zwaags-jeugdraadtoernooi-01-03-08