Verslag 12e Bischoff-toernooi

In totaal waren er 109 jeugdige schakers van meer dan 20 verenigingen uit heel Noord-Holland naar ons toernooi gekomen. Het is een Grand Prixtoernooi, je kunt gppunten winnen en daarnaast kun je je rating verbeteren of (helaas) verslechteren. Er worden negen van deze GP toernooien gespeeld in Noord-Holland, ons toernooi was het tweede in deze reeks, de start was in Santpoort. Er deden heel wat spelers van NSI De Eenhoorn mee en die behaalde leuke klasseringen. Er waren twaalf groepen, een groep bestond uit 8, 9 of 10 spelers die op hun rating werden ingedeeld. In groep 1 behaalde Arjon Buikstra een hele mooie tweede plaats, Jort Faber deed het ook heel goed met een vijfde plaats. In groep 2 zaten ook twee spelers van on, Seréyo Bekkink en Debbie Bischoff, zij werden knap zesde en achtste. In de groepen 4 en 5 werd door twee spelers van ons gewonnen. Michel Knol werd heel knap eerste in groep 4 met 7 ½ punt. In groep 5 werd Sebastiaan Bosschieter heel knap winnaar met maar liefst 8 ½ punt. In groep 7 legde Willemijn Jilink heel knap beslag op de tweede plaats, zij speelt ook voor Honky Tonk. Groep 8, hier behaalde David Reus na een heel sterke eindsprint toch nog 4 punten. Groep 9, hier was het heel spannend want drie spelers eindigden op de tweede plaats. Jammer genoeg werd Shiwan vierde, net geen beker dus maar toch heel goed gedaan! Juan was iets te zwaar ingedeeld maar won toch de aanmoedigingsprijs. Groep 10 . Hier behaalde Benjamin Bosschieter en Roy Cruz een mooie 4e en 7e plaats, ook zij spelen voor Honky Tonk. Groep 11 Hier speelde onze Joey Bekkink mee, hij heeft een geweldig toernooi gespeeld en eindigde op vijf punten. Hij kon de laatste drie wedstrijden niet spelen omdat hij moest zwemmen. Alle groepswinnaars mochten hun bekers in ontvangst nemen en gingen hierna gezamenlijk op de foto met hun beker. De grote aanmoedigingsprijs ging naar Merel van Dijk van Caïssa Aan de groepstafels werden de vaantjes en de bekers voor de plaatsen twee en drie uitgereikt en iedereen nog een mooie muismat. Aan het eind van ons toernooi mogen we stellen dat we heel tevreden mogen zijn met de resultaten die door de NSI De Eenhoorn spelers zijn behaald. Het weer een fantastisch toernooi, wij willen onze sponsor dhr. Bischoff dan ook weer heel hartelijk bedanken voor zijn steun en ook voor zijn toezegging om volgend jaar weer verder te gaan, geweldig! Alle wedstrijdleiders en de medewerkers van De Huesmolen bedankt. SV Caïssa bedankt voor het lenen van hun schaakmateriaal. Sander heeft weer het geweldig gedaan met zijn computer, hij verrichtte heel veel werk voorafgaande aan dit toernooi, bedankt! Leuk dat ditmaal ook de regionale zender R22 aanwezig was, nu konden we dit toernooi ook op de TV zien. Het volgende GP toernooi is op 12 november in Zaanstad.