Grand Prix Zaanstad op zaterdag 17 november

(Foto’s) Terwijl in Koedijk feest werd gevierd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de NHSB werd in Zaanstad in de prachtige aula van Het Zaanlands Lyceum het alweer derde NHSB GP-toernooi gespeeld.
Dit toernooi werd georganiseerd door SC. Krommenie, Het Witte Paard en ZSC-Saende.
Er namen 67 jeugdige schakers en schaaksters aan deel. De spelers werden over negen groepen verdeeld, zodat er groepen waren van acht of zeven spelers.
De schakers werden niet vergeten door de jarige NHSB want iedereen kreeg een prachtig vaantje en ook nog een lekkere consumptie, dit was heel leuk.
Aan dit toernooi deden ook vier Eenhoornspelers mee.
In de heel sterke groep één behaalde Seréyo knap drie punten en eindigde op de vijfde plaats. Broer Joey speelde in groep vier en behaalde daar een heel knappe zesde plaats met ook drie punten.
In groep zes zaten twee spelers van ons. Marc Pot, die zijn eerste toernooi speelde, deed het wel heel erg goed want hij eindigde op een gedeelde eerste plaats met 6½ uit zeven.
David Reus deed het ook prima met drie punten en eindigde op de zesde plaats.
Bij dezen een groot compliment aan de drie organiserende verenigingen want het was een heel leuk toernooi, de kinderen hebben er van genoten.
Een speciaal dankwoord aan onze rijders, de families Bekkink en Reus.
Ook dank aan de jarige NHSB voor de vaantjes en de traktatie en vanaf deze plaats onze felicitaties met het 75-jarig bestaan!

Wie nog loten wil kopen voor de GROTE CLUBACTIE er zijn er nog een aantal te koop. Trekking 22 november!!!