ASC 1 verslaat titelfavoriet NSI De Eenhoorn

Op de website van de Alphense Schaakvereniging lezen we het volgende verslag:

In een achteraf zaaltje in de Bron speelde het eerste team van de Alphense schaakclub afgelopen zaterdag haar 3e wedstrijd van het seizoen tegen titelkandidaat N.S.I De Eenhoorn uit Hoorn. De verwachtingen vooraf waren niet bijzonder hoog. De Eenhoorn heeft dit seizoen maar één doelstelling en dat is terug keren naar de Landelijke 1e klasse. De Alphenaren hadden gemiddeld 90 elo punten minder dan het evenwichtige team uit Hoorn.
Dennis speelde een snelle remise op bord 1 met zwart. Norbert verloor uit de opening op bord 2. Martin van Gils maakte op bord 4 optimaal gebruik van een misrekening van zijn tegenstander en won zijn partij. Even later bracht Paul de Vries (6) ASC op voorsprong nadat zijn tegenstander een betere voortzetting in het middenspel had gemist. Paul profiteerde optimaal door het eindspel vakkundig uit te schuiven. Clement van de Laar speelde een voor hem bekende opening aan bord 7. Al snel kreeg hij een plezierige stelling en na een kwaliteitsoffer werd de partij al vrij snel beslist. 3,5-1,5 er speelden nog 3 borden en daarmee gingen we de tijdnoodfase in. Op bord 3 was het de beurt aan Dinard om het af te maken. Hij won de ingesloten toren van zijn tegenstander die direct daarna opgaf. Blijdschap heerste in de speelzaal. Teamcaptain Wouter Hennink die toen nog bezig was verloor zijn partij in de tijdnoodfase, maar was al zeer content met de 2 matchpunten die al binnen waren. Ook voor Wouter Dambrink liep het slecht af. In tde ijdnoodfase miste hij een simpele remise wat op zet 40 een stuk koste.
Met 2 matchpunten in de pocket werd de Griek opgezocht en daarna cafe kwatro waar de partijen nog eens onder de loep werden genomen.

2 reacties op “ASC 1 verslaat titelfavoriet NSI De Eenhoorn”

  1. Tja, jammer. Aspiraties zijn er wel maar waar maken blijkt altijd lastig.

  2. Man, wat een hoge verwachtingen. Als dat maar niet verlammernd werkt. Gewoon goed en met plezier spelen, op termijn komt het dan gewoon goed. En anders heb je tenminste goed en met plezier gespeeld. Dat pakken ze niet meer af.