Derde team wint eerste wedstrijd (tegen de groene zes)

Donderdagavond speelde in Bovenkarspel Bas Dudink en Sjoerd Kelder al. Bas won en Sjoerd speelde remise. De beginstand was gisteravond dus al 0,5-1,5 in ons voordeel. In verband met het stedebroek toernooi werden de overige zes partijen van deze uitwedstijd bij ons thuis in de Huesmolen gespeeld. Jasper Seelemeijer had met een schaakje al snel een voordeeltje te pakken. En nog voor tienen moest de tegenstander van Arjon Buikstra opgeven. Uiteindelijke leidde de avond tot 3-5. Jasper wist zijn partij winnend uit te spelen. Op het eerste bord maakte Bert Meester remise. Bart Blasweiler en invaller Niels Out verloren. Tenslotte een pluim voor Kevin Smit, die pas rond achten kreeg te horen dat hij mocht spelen, hij won op het achtste bord.

4 reacties op “Derde team wint eerste wedstrijd (tegen de groene zes)”

  1. goed gedaan manne! En de Meester weer van stal gehaald!

  2. Gefeliciteerd heren.
    Misschien kan iemand (Bert?) die mooie ‘remisemakende’ combi van Peter van Waerd hier tonen? Dat was bord 1, de classic Meester-Van Waerd (1.f4 e5 2.fxe5 d6 3.exd6 Lxd6 etc.)

  3. Die ‘remise’ combi bleek achteraf zo lek als een mandje.
    Met simpel 22 Da2 of nog beter 22 Db2 bleef ik een vol stuk voor (D+L tegen T+T).
    Maar het psychologische effect was maximaal. Ik zat te wachten op zijn overgave en toen kwam hij met zo’n verrassend paaroffer met een keur aan varianten die er vrijwel allemaal negatief voor me uitzagen. Van deze mokerslag wist ik me niet meer te herstellen.

  4. Goed gedaan, allemaal! Ik vroeg me trouwens af of we de thuiswedstrijden van het derde en vierde voortaan ook op internet kunnen zetten? Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd hoe ons 3e en 4e team het doen! En eventueel is het ook nog handig voor training.