De Koet uit Midwoud N-H basisschoolschaakkampioen!

Tijdens het Noord-Hollands schaakkampioenschap voor basisscholen dat op zaterdag 17 maart in buurthuis De Pelikaan in Krommenie werd gespeeld is het eerste team van basisschool De Koet uit Midwoud op een prachtige wijze Noord-Hollands kampioen geworden.
Zij waren het sterkst in een veld van 27 teams die zich ook via hun regio voor dit kampioenschap hadden geplaatst. Er werden negen ronden Zwitsers gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten p.p.p.p. Het was een bijzonder spannend kampioenschap want de strijd om de eerste plaats werd op bordpunten beslist.
De Koet behaalde op schitterende wijze 15 wedstrijdpunten en 26½ bordpunt. Dit was twee bordpunten meer dan De Westerkim uit Zaandam dat ook 15 wedstrijd punten behaalde maar twee bordpunten minder had.
Derde werd Het Koraal uit Assendelft met 12 wedstrijdpunten en 22 bordpunten.
Op de 4e tot en met 10e plaats behaalden alle teams 11 wedstrijdpunten, hier waren de bordpunten beslissend.
Op mooie 7e plaats eindigde het tweede team van De Koet met 11 wedstrijdpunten en 19½ bordpunten.
De Jan Luykenschool uit Schellinkhout deed het ook heel goed. Zij eindigden op de 8e plaats, met eveneens 11 wedstrijdpunten en 18½ bordpunten.
De Tandem uit Hoorn werd 13e met 10 wedstrijdpunten en 19 bordpunten. Petrus Canisius uit De Weere behaalde de 17e plaats met 8 wedstrijdpunten en 18 bordpunten.
We kunnen stellen dat onze Westfriese teams het heel goed gedaan hebben!
De Koet heeft zich met dit kampioenschap geplaatst voor het Nederlandse Kampioenschap dat op 26 mei in Leiderdorp wordt gespeeld. Zij ontvingen als prijs een mooie schaakklok.
Het kampioensteam bestaat uit de volgende schakers:
Stef Kerkhoff, Max Pereboom, Bent Eelman, Cas Bobeldijk en teamleider Jan Stapel. Wij wensen hen heel veel succes bij het Nederlands Kampioenschap.