Hulde aan invallers: Driehoorn still alive

Gisteravond: Driehoorn-Waagtoren: Wat een cruciale wedstrijd moest worden voor het 3e team (bij winst mogen we nog hopen op het kampioenschap van de 1e klasse NHSB) begon als een debacle. Toen om 20.00 uur stipt de klokken werden ingedrukt waren er maar liefst 3(!) borden leeg van de Driehoorn.

We begonnen met een belrondje en wat bleek tot ieders verbazing: Niet alleen waren deze 3 spelers de wedstrijd geheel vergeten (goed, ondanks minstens 3 e-mails over de wedstrijd, de weken eraan voorafgaand, vergissen is natuurlijk menselijk, kan gebeuren maar 3 tegelijk is wel erg jammer) ze konden ook nog eens alledrie niet alsnog naar De Huesmolen komen. 3 lege borden, 3 nullen, beginnen met zo’n achterstand speelt niet zo erg lekker.

In allerijl werd daarom allereerst het thuisfront van de teamleider gebeld met het verzoek Joey snel te brengen. Dit terwijl hij helemaal klaar zat voor een avondje bankhangen met cola, joppie-chips en The voice kids.. Maar in het belang van het team, kleedde hij zich gauw aan en met bijna een half uur achterstand op de klok kon hij zijn partij beginnen.

Onderwijl was de teamleider druk bezig met het bereiken van alle mogelijk invallers. Voor leden die nog twijfels hadden over het nut van een fusie met Caïssa, na vanavond is gebleken dat dit erg nodig is. Na diverse telefoontjes waren Bert Spil en Erik Romkes bereid om hun vrije vrijdagavond op te offeren en zich naar de speelzaal te haasten.
Op deze manier waren ook de 3 spelers van de Waagtoren tenminste niet voor niets gekomen (alhoewel zij ongetwijfeld ook heel blij zouden zijn geweest met 3 punten cadeau)

Beide moesten met een achterstand van zo’n driekwartier op de klok beginnen, waarbij Erik nog later in de speelzaal arriveerde dan Bert. Hierbij had Erik ook nog de pech dat hij op een hoog bord moest invallen tegen een sterke tegenstander en ondanks zijn goede spel speelde het tijdsgebrek hem parten en kon hij het helaas niet bolwerken.

Ronald en Kevin wonnen hun partij, Roy remise en Piet verloor. Invaller Joey wist erg knap een remise te behalen, de stand was gelijk 3-3. Alleen Bert en Seréyo speelden nog. Bert had een achterstand van driekwartier zelfs compleet weten weg te werken en stond uiteindelijk een lange periode ruim voor in tijd, de laatste 10 minuten wel met een kwal achter. Met nog 1 minuut op de klok voor zijn tegenstander tegen zo’n 6 minuten bood deze remise aan en met een blik op het bord van Seréyo kon Bert deze veilig aannemen. 3,5-3,5.

Alle ogen waren nu op Seréyo gericht, hij liet zien koelbloedig met deze druk om te kunnen gaan en in een eindspel met paard tegen loper speelde hij het goed uit en gaf de tegenstander op.

Deze weliswaar nipte overwinning, met dank aan de invallers, houdt de hoop op het kampioenschap nog even levend…

De Waagtoren toonde zich jammer genoeg een slecht verliezer, door na alle moeite om toch maar spelers te regelen, midden in de nacht een bericht te sturen naar Aart. Ondanks de mondelinge toezegging van de altijd betrouwbare teamleider 😉 dat dit wel geoorloofd was.
Uiteraard is het wrang dat een enorm tijdsvoordeel op 3 borden niet kon worden omgezet in winst, waardoor de Waagtoren nog steeds kan degraderen…

H.S.V. De Eenhoorn 3 – De Waagtoren 4 4½ – 3½
1 7195716 Piet Aardenburg 1832 – 7643053 Rob Spaans 1849 0-1
2 7142476 Ronald Ritsema 1984 – 7529522 Willem Meyles 1827 1-0
3 7195738 Bert Spil 1815 – 7504310 Leonard Haakman 1827 ½-½
4 7698933 Erik Romkes 1675 – 6215594 Aart Kogeler 1804 0-1
5 7455195 Roy Kerkhoven 1890 – 6214153 Jan Poland 1835 ½-½
6 8243851 Sereyo Bekkink 1885 – 7292043 Rob Freer 1837 1-0
7 8233918 Kevin Smit 1867 – 7649213 Dick Bouma 1749 1-0
8 8313096 Joey Bekkink 1434 – 7701122 Jan Drewes 1741 ½-½

11 reacties op “Hulde aan invallers: Driehoorn still alive”

 1. Mooie wedstrijd! Knap dat Kevin en Sereyo uiteindelijk nog wonnen, gezien de stellingen. Resultaten van de invallers zijn natuurlijk ook fantastisch met zo’n tijdsachterstand. Ik snap alleen niet waarom de waagtoren bezwaar indient, op de nhsb site kunnen ze eenvoudig zien dat de invallers lid zijn van de eenhoorn en qua rating niet beter zijn dan de afwezige spelers.

 2. Mea culpa. Wedstrijden gepland in de schoolvakantie zetten mij volkomen op het verkeerde been. En ik ben niet de enige. Overigens is de wedstrijd op ons vezoek verplaatst dus ik zal er verder niet over hebben.

  Ik kan me de klacht wel voorstellen. Het heeft iets raars en dat is daarom ook de reden dat we er zo min mogelijk gebruik van willen maken. Dit was typisch een gevalletje overmacht. (Bekeken vanuit de teamleider). Dikme pluim voor de invallers dat zij zo snel beschikbaar waren. Uiteindelijk komen de Waagtoren spelers toch ook om een leuke wedstrijd te spelen? Een avond in de Huesmolen rond hangen is nou ook niet bepaald gezellig. .

 3. Gezellig met de waagtoren? Nog geen 2 weken terug maakten ze nog ruzie met de sterkste speler van caissa, en nu dit!

 4. Bij deze wil ik ook nog even een complimentje geven aan de teamleider die er toch nog voor zorgt dat er een compleet team aanwezig is op zo’n korte termijn! Een staande ovatie bij de volgende teamwedstrijd vind ik wel terecht.
  Ook nog mijn nederige excuus voor mijn afwezigheid. Ik had gewoon zo in mijn hoofd dat er geen schaken was in de vakantie dat ik niet bij de teamwedstrijd heb stil gestaan.

  Ondanks de afwezigheid van veel teamleden en dan nog winnen vind ik heel knap! Gefeliciteerd jongens!

 5. http://www.waagtoren.nl/?p=4675

 6. @dreojs dit is geen inhoudelijke reactie he! Dat mag ‘natuurlijk’ niet he 😉

 7. is geregeld Sander

 8. Pas je een beetje op Sander? Jan Poland deinst vast niet terug voor nóg een ban.

 9. Uiteraard Sjoerd. Men lijkt overigens flink in de ban van Eenhoorn/Caissa…

 10. Prima toch?. Jan Poland’s commentaar: “Sander Bischoff kletst uit zijn nek” is inmiddels verwijderd. Begint ie inmiddels ook zichzelf te censureren?

 11. Jan houdt zich inmiddels aardig stil, zo niet NHSB-competitieleider Peter v. D.
  http://www.waagtoren.nl/?p=4737