Al 16 jaar het Jeugdraad schaaktoernooi

Op zondag 11 maart is het weer zover dan organiseert JeugdRaad Zwaag voor de 16e maal een jeugdschaaktoernooi voor alle jeugd t/m 16 jaar.
Iedereen die kan schaken is natuurlijk welkom op zondag 11 maart in het cultureel centrum “De Plataan” Past.Nuijenstraat 1 in Zwaag.
Dus als je een beetje kunt schaken kan je al mee doen.
Je wordt ingedeeld in groepjes van 8 personen, op leeftijd en sterkte. Er zijn enkele groepen tot 10 jaar, tot 12 jaar, tot 14 jaar en t/m 16 jaar. En bij voldoende inschrijving van meisjes zij er ook meisjesgroepen. Per groepje zijn er 3 bekers en is er een medaille voor iedere deelnemer als herinnering aan dit schaaktoernooi. De inschrijving kost € 4,00 en opgeven kan t/m 9 maart. Alle groepen spelen 7 wedstrijden van 30 minuten. De sterkste groepen spelen met de klok.
Aanvang van de wedstrijden is 11.15 uur en de plataan is open vanaf 10 uur voor de inschrijving.
Voor de beste jongen en meisje uit zwaag is er een wisselbeker beschikbaar. Deze zijn beschikbaar gesteld door Cornelisse sportprijzen in Enkhuizen. Je kunt je opgeven via de site; www.jeugdraadzwaag.nl en familieprovoost@quicknet.nl.
Het schaken dat de jeugdraad organiseert draait bijna 25 jaar en al die tijd zijn de zelfde vrijwilligers actief om les te geven aan de jeugd uit zwaag en omgeving
Zo ook organiseren deze vrijwilligers dit mooie en leuke schaaktoernooi. Bij dit toernooi gaat het om plezier in het schaken te hebben. Door op deze dag veel partijen te spelen leer je ook veel. Daarom komen er veel spelers uit de wijde omgeving hier op af.
Er hebben in de loop der jaren enkele schakers mee gedaan die nu tot de Nederlandse jeugd top door gedrongen zijn. Zoals Seréyo en Joey Bekkink en Maaike Keetman en nog een aantal. Misschien kom jij ook wel zover.
Dit toernooi wordt in het cultureel centrum de” Plataan” gehouden. Waarom? Ons jeugdgebouw “Honky Tonk” is te klein voor dit evenement daarom zijn we een aantal jaren terug “verhuist” en dat is ons tot nu toe goed bevallen. Zo kunnen er heel veel spelers aan mee doen.
Dus als je mee wilt doen geef je op of kom kijken in de Plataan.