Beetje teleurstellend PK-D en -B voor Bekkinkjes

Afgelopen weekend is niet helemaal goed verlopen voor zowel Seréyo als Joey als vooraf gehoopt. Ze hadden nl. beiden gehoopt kampioen van Noord-Holland te worden 🙂

Joey deed mee in de D groep, waarbij het speeltempo een half uur per persoon is. Zaterdag 4 ronden, zondag 5. Joey houdt veel meer van lange partijen waarbij hij lang kan nadenken en puzzlen. Op papier was Joey 1e geplaatst maar verloor 2 partijen tegen iets lager gerate tegenstanders (ca 1300). Na 9 partijen in 2 dagen had Joey uiteindelijk 7 uit 9, goed voor een 3e plaats. Toch een beker voor in de prijzenkast en Joey hoopt op een vrijplaats voor deelname aan het NK-D.

Seréyo had het nog zwaarder: 3 partijen per dag van 2,5 uur per partij, dus max. 7,5 uur spelen en dit in 2 opeenvolgende dagen. Ook dit tempo van 1 uur + kwartier is niet erg favoriet bij Seréyo. En zijn directe concurrenten, de talentvolle schaak/tweeling broers Haver van SC Santpoort, zijn ook niet de minste.

Op dag 1 verloor Seréyo van Bas in een draak waarbij Bas het betere spel had. Op dag 2 begon Seréyo tegen broer Daan in een Chinese draak waarbij Seréyo uiteindelijk iets beter speelde maar door de vlag ging. Op dit moment was reeds duidelijk dat hij geen kans meer had op het NK ticket, waardoor hij, meer vechtend tegen zichzelf, ook in de volgende 2 rondes nog een half punt weg gaf. Uiteindelijk dus 3,5 uit 6.

Een troost: ook volgend jaar mag hij nog in deze categorie uitkomen, en zijn ouders hebben nu tenminste de hele meivakantie vrij voor vakantieplannen, dus zoals Cruijff altijd zegt: elk nadeel heb zn voordeel 🙂