Tweehoorn blijft in spoor koplopers

Er moest vrijwel de volle zes uur voor worden gestreden maar de aankomende overwinning was reeds vanaf de eerste tijdcontrole zichtbaar voor De Tweehoorn. In die fase keerden de kansen in de meest cruciale partij van de dag, de overwinning van Arjon op de sterke Riemens. De hele tijd had Arjon slecht gestaan maar toen de heren van zet 25-45 gingen vluggeren verbeterde zijn stelling geleidelijk om na reconstructie twee gezonde pionnen voor te blijken staan.

Tot dat moment waren min of meer logische remises genoteerd bij Bas, Sjors en Ardjan, terwijl invaller Piet Aardenburg een nul had moeten noteren.
Dat betekende aanvankelijk wel een achterstand voor De Tweehoorn maar de resterende borden gaven voldoende reden tot hoop. Wilko was sterk bezig, kwam een stuk voor te staan en won gedecideerd. Een spannende strijd werd uitgevochten op bord twee tussen Gilbert en Evert Straat in een Franse doorschuiver. Onze man offerde een pion, later nog een kwaliteit in ruil voor twee pionnen, kreeg spel maar precies hoeveel was me niet duidelijk. Uiteindelijk kwam ook hij een stuk voor te staan. De technische taak was niet geheel eenvoudig vanwege het gereduceerde materiaal maar hij wist de vis met taktische wendingen op het droge te brengen.

Resteert nog de zwaarbevochten remise van Tom, die ook een heldenrol vervulde. Onder vervelende druk in een middenspel met louter zware stukken wist hij een toreneindspel met een pion minder te bereiken. Dat moest hij tot de laatste speelminuut nauwkeurig verdedigen, waar hij met verve in slaagde.

De misstap tegen Tal is vergeten; we blijven in het spoor van Santpoort en De Waagtoren en mogen blijven hopen op….je weet wel.