NSI De Eenhoorn succesvol op laatste competitiedag

In de slotronde van de KNSB-competitie wisten beide teams een overwinning te behalen en daarmee het seizoen positief af te sluiten.

Het 1e team reisde af naar Groningen om het op te nemen tegen Lewenborg. Vier basisspelers waren verhinderd maar de bijdrage van de invallers was uitstekend. Grote pechvogel was Arjon die bij aanvang van de wedstrijd geen tegenstander bleek te hebben en dus de lange reis voor niets had ondernomen. Het betekende wel 1-0 en Kevin maakte al snel 2-0 nadat hij zijn tegenstander een stuk had ontfutseld. Daarna volgden remises van Sjors en Bas waarna Arnold de tussenstand zelfs op 4-1 bracht met een mooie koningsaanval. Daan was in het nadeel gekomen en verloor ondanks creatief verzet. Martijn en Henk-Jan speelden prima en wisten te winnen waardoor er een klinkende 6-2 overwinning op het scorebord kwam.

Het 2e team ging op bezoek bij Paul Keres 3 en had tot taak minimaal een matchpunt te veroveren om zo handhaving in de 3e klasse veilig te stellen. Dit doel werd ruimschoots gehaald. Captain Roy gaf het goede voorbeeld en Ronald volgde al snel: 2-0. Wilko had een remise-aanbod gekregen en accepteerde het halfje gezien de gunstige tussenstand. Jeroen scoorde het volgende punt waarna onze voorzitter Rob aan alle onzekerheid een einde maakte door remise te maken: 4-1. Holger kwam terug uit moeilijke positie en won. Alexander en Joseph konden het niet bolwerken en verloren, eindstand 5-3.