Valse start voor AB-team

Het AB-jeugdteam, dat dit jaar weer mag uitkomen in de promotieklasse Noord-West heeft de eerste ronde met 4-0 verloren. Op vrijdag 15 september werd er uit gespeeld in Noord-Scharwoude tegen Schaakmat/Winterkoning 2.Op bord 1 speelde Arjon Buikstra tegen Tobias Hendriks. Die bleek te sterk voor hem. Op het tweede bord was ook Ivar de Hoogt een maatje te groot voor Daan Blasweiler, het ging lange tijd gelijk op, maar door een combinatie van zijn tegenstander verloor hij een stuk. Kevin Smit speelde aan het derde bord tegen Martijn van Hout; zijn tegenstander begon met een tijdsachterstand aan de partij (hij kwam later opdagen), maar dat belette Kevin er niet van om in de tijdsproblemen te geraken. Ook een tijdsprobleem voor de tegenstander van Jort Faber: Joost Goedbloed. Hierdoor hield Jort ook lange tijd zicht op remise, maar de mat viel eerder dan het vlaggetje.