NSI De Eenhoorn 3 is kampioen

Gisteravond heeft het derde team in Heiloo een benauwde overwinning geboekt tegen Oppositie 2. Het werd uiteindelijk 4½-3½ voor ons, maar een groot deel van de avond leek het erop dat de thuisploeg zou gaan winnen en dat daarmee de strijd om het kampioenschap in klasse 3B pas in de laatste ronde zou worden beslist. Nu is de voorsprong niet meer te overbruggen en zal het derde team volgend seizoen weer uitkomen in de 2e klasse NHSB.
Barry scoorde als eerste. Hij won een belangrijke pion waarna zijn opponent een kwal investeerde voor tegenspel. Barry bleef koel en kon op meerdere manieren afwikkelen naar winst. Onze invaller Piet Buikstra redde het niet. Een lastige witte loper op h6 hield de zwarte koning midden op het bord. Wit stond voortdurend iets beter maar pas in tijdnood maakte Piet de beslissende fout toen hij een paardvork overzag. Captain Bas bracht ons weer op voorsprong. Met de witte stukken had hij een positioneel voordeel opgebouwd en toen een pion de zwarte stelling kon binnendringen won Bas een stuk en de partij. De thuisploeg bood hevig verzet en kwam in korte tijd op een 3-2 voorsprong. Bart kreeg het scherpe Morra-gambiet om de oren,  kwam in de problemen en verloor het eindspel met een pion minder. Jasper had een black-out en werd pardoes mat gezet. De taxatie van de overige borden was: Sjoerd en Arjon verdacht en Piet verliest. Het kampioenschap stond op de tocht … De kansen keerden toen Sjoerd met een pion minder toch wist te winnen. Arjon stond een kwaliteit achter maar zijn witte paard op d5 werd ijzersterk. De zwarte torens waren kwetsbaar en via een kleine combinatie wist Arjon een toren terug te winnen. We stonden weer op voorsprong: 4-3. Piet had in tijdnood op simpele wijze een loper weggegeven. Met twee tegen drie lichte stukken leek de nul onafwendbaar. Het beslissende halfje kwam in de uitvluggerfase toen de tegenstander van Piet het eindspel verknoeide. Aan de bar in Het Trefpunt hebben we het kampioenschap op gepaste wijze gevierd.

6 reacties op “NSI De Eenhoorn 3 is kampioen”

  1. gefeliciteerd heren! uitstekend! de eerste vruchten van de trainingen van dit seizoen zullen we maar zeggen 😉 (doen jullie beter dan wij!)

  2. Geweldig! Met overmacht kampioen, dat kan leuk worden volgend jaar in de tweede.

  3. Gefeliciteerd mannen! We zijn benieuwd of jullie dat volgend jaar nog eens dunnetjes overdoen.

  4. prima het derde kampioen .gefeliciteerd

    hiermee wil ik iedereen bedanken voor de velen e-mailtjes

  5. Dag heren,

    Gefeliciteerd, toen jullie de eerste ronde van ons hadden gewonnen, was het voor mij duidelijk….jullie worden kampioen! Wij staan dankzij jullie overwinning weer nipt 2e, maar krijgen een lastige uitwedstrijd bij Caïssa.

    Succes volgend jaar 🙂

    Groet Nico Weel

  6. Ik denk dat complimenten voor de Oppositie wel op zijn plaats zijn want hoewel op papier het verschil groot was, was daar in de praktijk niets van te merken. Toch, ik heb het al heel vaak gezegd en ben niet te beroerd om het te herhalen, het krachtverschil toont zich vaak het laatste half uur en in sommige gevallen in de laatste minuten.

    Ik verwacht dat de nummer twee ook zal promoveren, dit is o.a. afhankelijk van Eenhoorn 2?!. Dus ik wenst zowel GZ, Oppositie als de Eenhoorn2 veel succes toe in de laatste resp. volgende ronde.

    Tenslotte, we hadden om te beginnen natuurlijk niet in de derde klasse terecht moeten komen maar het is anders gelopen. En als ik met een schuin oog naar de tweede klasse kijk, zie ik wederom dat er slechts een half bordpunt verschil zit tussen de nr 1 en nr 5. Het zal volgend jaar dus wel weer erg spannend worden.