NH-kampioenschap: C-team brons!, knappe prestatie D-team

Noord-Hollands Jeugdschaakkampioenschap voor C en D teams 2007
Dit clubkampioenschap werd op zondag 4 maart in De Geist te Sint Pancras gespeeld. Onze vereniging nam in beide categorieën met één team deel. In beide groepen werden zeven ronden Zwitsers gespeeld met een bedenktijd van 25 minuten p.p.p.p.

(Klik hier voor foto’s van Gilles Provoost en Kees Broek)

C-categorie, tot 14 jaar
Het NSI De Eenhoornteam bestond uit de volgende spelers: Jort Faber, Michel Knol,
Mayke Ploeger en Sebastiaan Bosschieter.
Ons team speelde direct in de eerste ronde al tegen de grote favoriet SC Santpoort, de latere kampioen. Deze wedstrijd werd dan wel met 4-0 verloren maar onze spelers lieten hier al zien dat zij heel goed in vorm waren. De tweede wedstrijd tegen stadgenoot Caïssa en derde tegen SV Krommenie deze teams werden verslagen met een score van 3-1.
In de vierde ronde moeste ons team weer tegen een favoriet, SC Aalsmeer. Hier werd net aan van verloren met 2½ -1½ maar het had ook andersom kunnen zijn. Hierna werd nog met 4-0 gewonnen van Chesscool, van SV Bergen met 3-1 en van het tweede team van SV Santpoort ook met 4-0.
Ons team wist heel fraai 10 punten binnen te halen en eindigde hiermee op een schitterende derde plaats, zij mochten op het podium komen om een fraaie beker in ontvangst te nemen. Opvallend was dat Mayke het enige meisje was bij de eerste drie teams, de teams van kampioen SV Santpoort en tweede SC Aalsmeer bestonden alleen uit jongens.

D-categorie tot 12 jaar
Ons jongste NSI De Eenhoorn team bestond uit Seréyo Bekkink, Hajo Broek, David Reus en Stuart Jong Tjien Fa. In leeftijd was dit zelfs nog een E-team!!!
Ook zij hebben het heel goed gedaan. De eerste wedstrijd tegen Opening 64 werd met 3-1 verloren, de tweede wedstrijd tegen SV Krommenie werd heel mooi met 3½ -½ gewonnen. Tegen de latere kampioen Waagtoren/Winterkoning werd met 3½ – ½ verloren. Toen moesten we twee maal tegen onze stadgenoot Caïssa: van het tweede team werd met 3-1 gewonnen en tegen het eerste werd heel knap 2-2 gespeeld.
Hierna werd nog van het sterke Chesscool nipt verloren met 2½ -1½ .
De laatste wedstrijd tegen HWP Haarlem werd schitterend gewonnen met 4-0, zodat ons jonge team op een fraaie zevende plaats eindigde met 7 punten uit zeven wedstrijden.
Heel knap gedaan allemaal, we zijn trots op jullie!

Al onze rijders weer enorm bedankt.

1 reactie op “NH-kampioenschap: C-team brons!, knappe prestatie D-team”

  1. Wat een knappe prestatie van ons C-team. Goed gespeeld Jort Faber, Michel Knol, Mayke Ploeger en Sebastiaan Bosschieter. Na lange tijd prijkt er weer eens een nieuwe beker in onze prijzenkast.
    Nou ja, eerst mag Mayke deze een week op vensterbank zetten, dan Sebastiaan, dan Michel en dan Jort. Wat een prachtige schaakdag. Wat een tevreden smoelen. Van spelers en begeleiders.

    En dan arriveer je in de namiddag blij bij de Huesmolen. Blijkt je fiets gestolen!
    Tja, dan is de lol er helemaal van af. Dit overkwam onze Mayke Ploeger. Beker in de hand, medaille om, maarre…. zonder fiets thuis.

    Dus als je nog een woordje voor Mayke hebt om d’r wat op te vrolijken. Plaats je reactie!!