Vierde viert nieuwe overwinning

Na vier overwinningen in de 4.5 klasse moest het vierde team aantreden tegen Schaakmat 3. In de vorige ronde was er helaas een bord aan onze kant onbezet. Dat moest geen tweede keer gebeuren, maar zorgde ook weer voor stress deze keer. Op het laatste moment konden we het team compleet maken met debutant Chun van Lierop.

Chun mocht aantreden op bord vier. Hij bood goed tegenstand en speelde een fijne partij. Helaas kon hij niet beiden oprukkende pionnen tegenhouden, waarna mat snel volgde rond kwart voor tien.

Iets daarna werde de stand weer gelijk getrokken door Sebastiaan. Hij wou wel graag met wit spelen en startte dus aan bord 2. Na een aftrekaanval wist hij de zwarte dame te verschalken in rol voor een toren en loper. Vervolgens werkte Sebas het secuur af en maakte geen fouten. Het had wellicht wat sneller gekund, maar wie maalt daarom? Sebas kwam hiermee op 4 uit 5.

Ikzelf was met zwart op drie beland. Hier trof ik tegenstander Erwin Slot. Na een reguliere opening, was ik in het vervolg niet erg scherp. Na 22 zetten had ik dan ook niet een geweldige stelling op het bord staan (diagram links).

Een paar zetten later werd ik vrolijker van de volgende stelling (diagram rechts) en wist ik met Lxc4 een doorbraak te realiseren. Mijn tegenstander speelde vervolgens Lxc6 en na Txd3: Ld5+ met T8xd5 wist ik de partij succesvol uit te spelen.

Tenslotte was alleen onze kopvrouw Mayke nog aan het spelen. Tot nu toe had ze een 100% score dit seizoen en die wist ze vast te houden. De verkoudheid en eventuele zenuwen mochten de pret niet drukken. In het eindspel wist ze haar toren+loper af te ruilen tegen de toren van haar tegenstander. Vervolgens had haar koning een paar zetten voorsprong waardoor ze haar tegenstanders pionnen allemaal kon opsouperen.

Volgende ronde op naar Den Helder. MSC staat op dit moment tweede achter ons met twee wedstrijdpunten achterstand.

4 reacties op “Vierde viert nieuwe overwinning”

  1. Gefeliciteerd met deze overwinning volgende keer ben ik er weer bij

  2. Wel een beetje min van Tom, maar gelukkig toch een overwinning. Gefeliciteerd!

  3. Sorry Dreojs ik stel bij deze mijn functie ter besschikking die smoes dat ik zelf moest schaken is inderdaad een slap excuus ik waardeer het enorm dat jij dat tenminste eerlijk en zonder te stoken dit meld .

    nogmaals sorry

  4. Bommy, we stellen je inspanningen voor het 4e hardstikke op prijs. Ik kon alleen nauwelijks geloven dat je zoveel tijd nodig had tegen Tiep Seur. Blijf! blijf!