“Krimpen 1 zet reeks nederlagen voort”

Verslag van de tegenstander

Wie dacht dat Krimpen 1, na de degradatie van afgelopen seizoen, een gemakkelijk jaar in de derde klasse KNSB tegemoet ging, kwam direct al bedrogen uit. In de eerste thuiswedstrijd werd fors met 2 – 6 verloren van NSI De Eenhoorn 2 uit Hoorn. De schok van de degradatie en het onverwachte late afhaken van Arie Werksma zijn blijkbaar nog niet verwerkt.kr1070915f.jpg

Eigenlijk zat er tegen de gasten uit Hoorn nooit een goed resultaat in. Nadat invaller David Berendsen als eerste had verloren aan het laatste bord, werd de achterstand alleen maar groter. Peter Glissenaar had zichzelf “opgeofferd” aan bord 1 en verloor vrij geruisloos. Frits van Duin offerde een stuk voor iets dat een mataanval moest worden, maar eenvoudig kon worden gepareerd. Krimpen kwam eindelijk op het scorebord doordat Hans van Nieuwenhuizen remise overeenkwam met zijn tegenstander. Datzelfde gold voor Marcel Glissenaar, die zoals gebruikelijk een Caro-Kann zat te spelen. Alleen nu voor de verandering eens met de witte stukken.

Bij een tussenstand van 1 – 4 moesten de laatste drie partijen die nog bezig waren worden gewonnen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat lukte niet. Dick Brus leek eerst heel goed te staan aan bord 2 en veroverde een stuk, maar zijn tegenstander had een mooie reddingsactie uitgedacht die gelijk winnend was. Daar moest hij wel “effe wat tijd in investeren”, zoals hij na afloop met een sappig Noord-Hollands accent verklaarde. En ook Henk Greevenbosch verloor. Als doekje voor het bloeden wist Rob van Keulen als enige Krimpenaar zijn partij aan bord 3 in winst om te zetten. kr1070915a.jpg

Wat vooral opviel aan het team van NSI De Eenhoorn 2 was dat zij enorm uitgebalanceerd waren. De ratings varieerden grofweg tussen 1950 en 2050. Dat was bij Krimpen wel anders, daar ging het van 1700 tot 2100.

Aan teamleider Peter Glissenaar nu de zware taak om zijn team weer op de rails te krijgen voor de rest van het seizoen, te beginnen met een uitwedstrijd in Amsterdam tegen VAS 3 op zaterdag 6 oktober.

Bron: Jason Zondag (verslag) en Dick van Buuren (foto’s), website schaakverening Krimpen aan de IJssel

6 reacties op ““Krimpen 1 zet reeks nederlagen voort””

  1. Ja jongens, wat waren we uitgebalanceerd. Opmerkeijk vond ik vooral hoe eenvoudig onze tegenstanders na een uurtje if drie spelen bijna allemaal in elkaar stortten. Of was dat onze kracht?

  2. Ardjan, als je op de onderste 4 borden gewoon 100 punten per bord hebt, dan gebeuren die dingen (je doelt op Joseph en Rob) gewoon af en toe.

  3. Het was als een compliment bedoeld hoor, dat jullie uitgebalanceerd waren!
    Maar goed, in elk geval leuk dat jullie ook onze website bezoeken.
    Tot ziens en veel succes verder.

  4. Volgens mij komt het allemaal door het “sappige Noord-Hollandse accent”.

  5. Eigenlijk is de eenhoorn 2 wel uitgebalanceerd, alleen Langedijk, volgens mij had hij toch ruim 2200?! Ik zag hem althans op het BDO tournooi prima spelen!

  6. Hahaha, ook dat “accent” was vriendelijk bedoeld hoor. Overigens: niet verder vertellen hoor, maar ik ben AJAX-supporter ondanks dat ik gevaarlijk dicht bij Rotterdam woon.