Eenhoorn gehandhaafd, Tweehoorn kampioen

In afwachting van verdere verslagen is een breaking news-itempje wel aan de orde: de Tweehoorn schreef zaterdag clubhistorie door kampioen van klasse 3D te worden. Een 4-4 bij en tegen VAS 2 was genoeg daar concurrent HWP Zaanstad ‘slechts’ met 5-3 van andere concurrent ZSC Saende won, waar 7-1 benodigd was voor de Zaankanters. Het kampioenschap is een fantastische prestatie waarmee HSV de Eenhoorn zich de in de breedte verreweg sterkste club van de NHSB toont.

bananenboten.jpgIn de gezamenlijke slotronde (maar helaas wel in verschillende zaaltjes op verschillende verdiepingen) in Groningen leed het eerste een 6-4-nederlaag tegen Unitas, maar handhaafde zich desondanks voor de tweede maal op rij in klasse 1A, wat een ander klein record was in de clubhistorie. Een nog altijd aangeslagen Purmerend kon geen potten breken tegen een sterk opgekomen Zukertort Amstelveen; de regiogenoten verloren met de kleinst mogelijke marge. Daardoor kon Caïssa Amsterdam, vooraf favoriet dankzij de incorporatie van Euwe vorig jaar, na een spannend seizoen toch nog vrij souverein de Meesterklasse bereiken, met uiterst koelbloedig spel in de beslissende laatste ronde tegen Utrecht 2. AAS was al gedegradeerd maar zat desondanks relatief vrolijk in dezelfde Chinees alswaar het eerste aan het eind van de maaltijd elf bananenboten bestelde; Vianen was de tweede degradant.

22 reacties op “Eenhoorn gehandhaafd, Tweehoorn kampioen”

  1. Een foto van de banenenboten lijkt me ook wel aan de orde! 🙂

  2. How could I forget.

  3. heren gefeliciteerd met de handhaving
    begrijp ik goed dat Arne overtuigd is van de banenboot?
    bij het tweede werkt het in iedergeval erg goed kan ik uit ervaring zeggen

  4. Eenhoorn II, uiteraard van harte gefeliciteerd!
    Maar is de laatste zin van de 1e alinea niet een tikje overdreven? Volgens mij is KC, met 2 teams in de top (2e) van de 2e klasse, het derde in de middenmoot 3e klasse en het 4e en 5e promotieklasse in de breedte minstens zo sterk. Dat jullie ‘verreweg’ de sterkste zijn lijkt me een mooi streven voor komende jaren!

  5. KC is geen club. KC is een bende. Een samenraapsel. Kom nou zeg.

  6. Verklaar je nader Sjoerd.

  7. K.C. bestaat zo ver ik weet uit een aantal clubs met aparte speellocaties en -avonden die voornamelijk extern collaboreren. Geeft verder niks, ik vind het een slimme constructie. Maar toch, een echte club heeft een website 😉

  8. Inderdaad leuke teams daar bij KC. Ben benieuwd welk team volgend seizoen tegenstander wordt van de Tweehoorn!

  9. Die twee teams in de tweede klasse is natuurlijk leuk Pieter, maar je wordt tegenwoordig pas echt serieus genomen als NHSB-club als je in de eerste klasse speelt.

    De Eenhoorn, De Wijker Toren, Purmerend, dat zijn momenteel de toppers. Daarna volgen op bescheiden afstand onze vrienden van de Kennemer Combinatie.

  10. WT-boy,

    Als jullie 2 teams met 2200 gemiddeld op kunnen stellen praten we verder. 2x 2e in 2e klasse zegt lijkt me genoeg. waar staat jullie 2e team? De eerste teams van Eenhoorn en Wijker Toren bungelen onderin de eerste klasse en zijn toch echt niet beter dan KC1, ongeacht de klasse hoger.

  11. Pieter,

    Mag ik er op wijzen dat Eenhoorn I vorige jaar op een half bord punt de promotie naar de Meesterklasse (!) miste…..

    “2x 2e in 2e klasse zegt lijkt me genoeg.”

    Inderdaad, dat je niet zo hoog van de toren moet blazen….
    KC2 stelde dit seizoen gemiddeld 2120 op…..

    Bovendien zoals jullie (ondermaatse?!) prestaties in de KNSB laten zien zegt rating niet alles.

    De Eenhoorn bestaat voor 95 % uit spelers die hier al sinds hun jeugd spelen. En ja we worden elk jaar sterker. Wij vormen een hechte club en zorgen al meer dan 20 jaar ZELF voor doorstroming uit de jeugd naar de 5 (!) teams. Wij hoeven daarvoor niet een of andere combinatie aan te gaan….

    Kijk nog maar eens naar de uitslagen in 1A. Eenhoorn 1 speelde gelijk tegen nummers 1 & 2 en won van Purmerend met 7,5 -2,5 en dat voor een matig seizoen….

    Fijne avond nog!

  12. Speciaal voor Pieter:

    Seizoen 2007-2008:

    KC 3e (2C) De Eenhoorn 1 1e (2B)

    Seizoen 2008- 2009:

    KC 1 3e (2C) De Eenhoorn 1 2e (1A)

    seizoen 2009-2010:

    KC1 2e (2C) De Eenhoorn 1 7e (1)

    Nou voorruit Pieter, jullie doen leuk mee, laten we het daar maar ophouden……

    PS. Zoek jij de uitslagen even op van de 5 jaar voor seizoen 2007/2008? 😉

  13. Oh la la, dat moet zeer doen! Goed gesproken!

  14. Pieter, laten we over een jaar verder praten en dan kijken of onze vrienden van de Kennemer Combinatie ook de eerste klasse hebben gehaald. Dat is blijkbaar moeilijker dan gedacht.

    Wij hadden er één jaartje in de tweede klasse voor nodig en Purmerend en de Eenhoorn is het inmiddels ook gelukt. Purmerend heeft dit jaar zelfs promotie naar de meesterklasse laten liggen en de Eenhoorn zoals gezegd vorig jaar. De Wijker Toren heeft de vorige twee seizoenen ook lang meegespeeld om de titel en dan kan je wel eens wat lager eindigen zoals dit jaar.

    Ik vind het leuk dat jullie ambitieus zijn en niet geremd worden door enige bescheidenheid, maar jullie zijn nu gewoon nog een fijn jaartje een twééde klasse team. Niks mis mee, daar wordt ook enorm leuk geschaakt, alleen op een wat lager niveau dan de eerste klasse.

    Laten we met zijn allen afspreken dat de volgende woorden van KC vooraf gegaan zullen worden door daden. En natuurlijk dat volgend jaar eindelijk een NHSB-team de stap naar de meesterklasse maakt!

  15. Volgens mij schreef de auteur ‘in de breedte’. Is Eenhoorn II, Purmerend II of Wijker Toren II gelijkwaardig aan KC II? Stel dezelfde vraag voor jullie derde team en begrijp dan waarom ik de stelling van de auteur betwistte.

  16. beste Pieter

    Als je je met je eigen team veilig speelt en vervolgens hoort dat het tweede team kampioen is geworden en je vervolgens vanuit Groningen naar Amsterdam komt om deze geweldenaren van het tweede te feliciteren begrijp ik best dat je niet helemaal objectief schrijft maar hij heeft NOG wel gelijk
    als je de spelers individueel bekijkt is KC natuurlijk in de breedte veel sterker(feit)
    maar als je de eerste twee teams bekijkt speelt de de Eenhoorn(komend jaar) gewoon hoger (feit)

    conclusie je mag de stelling van de auteur betwistte maar hij heeft feitelijk gewoon gelijk dus

    ps zeg even dat ik gelijk heb anders laat ik je in Enkhuizen en Abbekerk niet meer van me winnen

  17. ” Stel dezelfde vraag voor jullie derde team en begrijp dan waarom ik de stelling van de auteur betwistte.”

    Ok Pieter, now you ‘v done it. Op deze nette site zijn we niet gediend van dit soort vuige praatjes.

    Vrijdag 8 uur stipt (over 2 weken) in de huesmolen. Bewijs dan maar eens op het bord dat jullie kunnen schaken. Ik wed dat jullie niet durven!
    IT’S ON !

  18. Hi Tom Balla!
    Over welke Pieter heb jij t eigenlijk?!

  19. Huesmolens, Enkhuizens en Abbekerkjes? Ik denk dat ik me maar veilig in de Randstad schuil houdt. Rare jongens, daar boven het kanaal.

  20. Pieter, wellicht is t verstandig om net als ik jezelf te onderscheiden van “de Pieter” (hopman)
    Dit om verwarring te voorkomen!
    Daarom heb ik ook het achtervoegsel II achter mijn naam gezet, zodat iedereen weet dat wanneer ik hier een post doe, t niet DE kanoeki betreft.

  21. sorry “gewone pieter” ik was inderdaad in verwarring gebracht
    voortaan misschien toch even de volledige naam erbij
    neemt niet weg dat je me toch nog wel even gelijk kan geven

    met vriendelijke groet tom balla jr

  22. EN Nu ben ik confuus, dacht ik de hele tijd dat DE Tom Balla hier t woord had, blijkt nu ineens dat de zoon (jr, Atilla) van De Tom zijn mening ventileerde.
    Verklaard wel een hoop overigens!