In Memoriam: Arnold van Walstijn

dsc00552.jpgVandaag bereikte ons het droevige bericht dat Arnold van Walstijn, voormalig lid van HSV de Eenhoorn, dinsdag op 78-jarige leeftijd is overleden.

Arnold is door de jaren heen zeer actief geweest voor onze schaakclub. Hij was 17 jaar lang (hoofd)redacteur van ons voormalige clubblad de Eenhoorngazet. Hij wist menig clubgenoot te motiveren en achter de broek aan te zitten voor het inleveren van verslagen. Als het clubblad niet vol genoeg was, wist Arnold dit op te vullen met berichten uit de schaakwereld of andere leuke artikelen. Zoals bijvoorbeeld door hem zelf geschreven stukjes onder het pseudoniem ‘t mannetje.
Arnold is daarnaast ook bestuurslid geweest en teamleider. En immer bereid om te helpen bij andere zaken; zoals assisteren bij de jeugd, verzorgen van het materiaal of groepsleider op ons jeugdtoernooi.

Arnold schaakte zelf ook, hij was een gezellig huis-tuin-en-keukenschaker, altijd immer bescheiden. Was er een oneven aantal dan deed Arnold nog wel mee of trok zich juist terug om uit te komen. Vorig seizoen speelde hij nog vier wedstrijden in het vijfde team. Hij bezocht met enige regelmaat zelf toernooi, zoals het veteranentoernooi.

We zullen Arnold herinneren als een warme persoonlijkheid met hart voor de club.
Het bestuur van HSV de Eenhoorn wenst de familie en nabestaanden veel sterkte toe bij dit enorme verlies.

Bekijk hier de rouwadvertentie uit het Noord-Hollands Dagblad.


dsc00500.jpg foto5.jpg dsc00585.jpg

4 reacties op “In Memoriam: Arnold van Walstijn”

 1. Ik ben erg geschrokken van dit bericht. Ik wens de familie van Arnold alle sterkte toe bij dit verlies. Ik herinner me goed de bijdrage van Arnold bij de jaarvergaderingen in de tijd dat ik voorzitter was. Zoals Sander treffend schrijft,deed Arnold altijd zijn uiterste best om kopij te verzamelen voor het clubblad. Dit was in een tijd dat onze website nog niet bestond. Voor een clubblad was de regelmaat van groot belang. Arnold zorgde er altijd voor dat het geplande aantal uitgaven werd gehaald. Hij vergat nooit om op de jaarvergadering een beroep te doen op iedereen om toch vooral verslagen, partijen, of andere verhalen in te zenden voor het clubblad. Soms lukte dat en kon hij een prachtige Eenhoorngazet samenstellen met onze bijdragen, maar als de kopij tegenviel ging Arnold zelf aan de slag, en haalde hij overal artikelen vandaan, of schreef ze zelf, zodat het blad toch met een aanzienlijk aantal pagina’s kon worden gepubliceerd. Ik heb het clubblad al die jaren met veel plezier gelezen en ook Dalva las het elke keer van begin tot eind. We hebben de Eenhoorngazet gemist het laatste jaar. Arnold zullen we nog veel meer missen.

 2. Ongelofelijk! Ik sta hier wel echt van te kijken, onze Walstijn…
  Altijd vrolijk en aardig, om na te gaan dat het slechts 1 seizoen geleden was dat hij nog op de clubavond was lijkt het als de dag van gisteren…

  Verder mag dit ook wel even in de mail gezet worden Jozef(of iemand anders die alle e-mail addressen heeft), ik weet niet hoeveel mensen er dagelijks op de site kijken. Misschien wel netjes om iedereen even op de hoogte te brengen.

  Ik wens de familie Walstijn veel sterkte,

  Daan Blasweiler

 3. Tijdens de condoleances op zondag 28 maart vernamen wij van de weduwe meer over het voor ons zo plotselinge overlijden van Arnold. Op 19 december j.l. danste hij nog met zijn vrouw op een feest in Wervershoof. Tijdens de Kerst kwam de rugpijn, en waarschijnlijk voelde Arnold al wat er aan de hand was. De eerdere prostaatkanker was weliswaar ‘verdwenen’, maar toch niet helemaal, en keerde nu terug in de vorm van botkanker in zijn hele lichaam, zoals de artsen constateerden.
  Op 15 februari werd hij overgebracht naar het ziekenhuis, kon alleen nog maar liggen en had veel pijn. Op 22 maart, toen al duidelijk was dat hij niet meer te redden was, wilde hij dolgraag nog een pijpje pils, heeft die ontvangen van een vriend, sloot een gordijn af zodat de verplegers hem niet konden zien, en genoot er van.
  Op 23 maart rond het middaguur, ruim twee uur nadat de verplegers aan de familie hadden doorgegeven dat het snel bergafwaarts met hem ging, is Arnold overleden.

  Beste Arnold, rust in vrede.

 4. Erg verdrietig nieuws. Ik herinner me Arnold als iemand die altijd opgewekt en enthousiast was en zich actief inzette voor de club.
  Ik wens de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.