Het Deen Jeugdschaaktoernooi 2008

Dit leuke schaaktoernooi werd alweer voor de achtste maal georganiseerd door SV Caïssa. Het werd gespeeld op zondag 6 april in het Wijkcentrum De Kersenboogerd in Hoorn.
De Eenhoorn was met aardig wat spelers vertegenwoordigd.
Het was tevens een Grand-Prix toernooi, alweer het achtste van dit seizoen, er konden dus weer ratingpunten gewonnen worden.
Er waren 12 groepen van acht spelers die naar rating werden ingedeeld. Vanwege het grote deelnemersaantal werd er in twee zalen gespeeld. De drie sterkste groepen speelden lekker rustig in de kleine zaal, de groepen 4 t/m 12 in de grote. De bedenktijd per wedstrijd bedroeg 20 minuten p.p.p.p.
Het publiek kon echt smullen van schitterende partijen. Vooral in groep 12 zagen we heel mooie wedstrijden, een compliment voor deze spelers is zeker op zijn plaats.
Dan de prestaties van onze spelers.
Seréyo speelde in groep één, hij behaalde 1½ punt en werd hiermee achtste. Dit is niet wat we van hem gewend zijn maar hij had de avonden hiervoor al lange partijen gespeeld, misschien vermoeidheid?
In groep drie zaten Mayke Ploeger en Sebastiaan Bosschieter. Bastiaan kwam zelfs op zijn verjaardag schaken!
Mayke deed het heel goed, zij behaalde een schitterende eerste plaats. De jarige Sebastiaan greep net naast de beker en werd vierde, een plaats waar hij de laatste toernooien een patent op lijkt te hebben.
In groep vier behaalde Fons Groot een knappe tweede plaats.
Joey Bekkink speelde in groep vijf en behaalde knap drie punten, hij werd daarmee vijfde.
David Reus en Marc Pot speelden in groep zes. David deed het heel knap, hij werd derde. Marc had jammer genoeg net een half puntje te kort voor een beker, hij werd vijfde. Onze twee nieuwe leden van het E-team, Gerard Dudink en Teun Zwier, wonnen beiden een beker, Gerard werd heel knap tweede en Teun heel mooi derde. Een knappe prestatie van hen, zij deden dit in groep 10.
In groep 12 speelde Merlijn de Zwaan zijn eerste Grand-Prix toernooi, hij deed het boven verwachting en werd keurig tweede .Hij ging met een mooie beker naar huis.
Alle spelers wil ik bedanken voor hun enthousiasme en inzet, jullie hebben de eer van
De Eenhoorn hoog gehouden.
Schaakvereniging Caïssa willen wij bedanken voor de organisatie van dit leuke toernooi, het was geweldig. Met name het voetbalspel vond gretig aftrek, vooral bij de meisjes.
Het speelveld bij de sporthal was ook een geliefd plekje van de schakers.
Al met al was het een leuke schaakdag!