Tweehoorn verliest in Zaandam

Zaterdag 20 november speelde het tweede een uitwedstrijd tegen het eerste van ZSC Saende. Beide teams waren puntloos, hoewel ZSC op papier toch tot de favorieten in de poule wordt gerekend.

Bas vulde de vrij gekomen plek in het team op omdat Mark von Ojik op vakantie zou zijn maar niet was en uiteindelijk toch niet mee kon / wilde doen. Ook ZSC was iets gehavend omdat 1 teamlid niet door de NS chaos van Utrecht naar Zaandam kon komen. De invaller kwam vervolgens 45 na officieele aanvang als nog de speelzaal in.

Dan de wedstrijden.

Het verhaal van dit seizoen is dat het team dicht bij de matchpunten zit maar steeds aan het korste eindtrekt. Ook zaterdag werden 3 tot 4 goede tot gewonnen partijen tot een nul geconverteerd. De nul houden in het voetbal een belangrijke regel zoals ook Ajax en PSV die avond zouden aantonen, in het schaken gaat dat in het geheel niet op.

Joseph op 1 tegen titelhouder Hans Klarenbeek. Een lastige pot werd op voorhand gedacht. Echter Joseph kwam goed te staan.

Ik meen dat dit de stelling was. De engine geeft meerdere wegen naar winst. Bv. Th3 als ook in de partij. Helaas volgde Db2. Tg3 – f5 Df4 – Db1 Ke2 – De4 en dame ruil waarna zwart prima staat.

De overige borden heb ik meestal niet kunnen volgen. Behalve Arjon die in een kansrijk toreneindspel al zijn pionnen weggaf om vervolgens te strijden voor een halfje. Ronald had al een half gescoord en Sjors won waarmee de eindstand 6-2 werd voor ZSC.

2 reacties op “Tweehoorn verliest in Zaandam”

  1. Pg5 is best moeilijk te berekenen, maar het missen van lxh6 is niet Joseph-achtig.

  2. Bas, bedankt voor het verslag. Ik was ook bezig en had precies dezelfde stelling van Joseph in het hoofd, als het klopt is het wel verrassend omdat we allemaal dachten dat Pg5 de winnende zet was, terwijl mijn engine het door Joseph gespeelde Th3 veel sterker vindt. Ik zal het verslag een beetje aanvullen met de rest van de hogere borden: Ik kwam er zelf niet aan te pas, mijn tegenstander had alles gezien wat ik gezien had en daarnaast ook nog een heleboel meer. Toen het bij mij hopeloos was kon ik nog wel genieten van Jerrel naast mij die met wit een fantastische aanval had opgezet. Helaas maakte hij het net als Joseph niet af. Hij vertrouwde op een tactische kans, die was er ook maar op het moment supreme zag hij het niet, waarna zijn tegenstander met twee torens tegen een dame het overnam. Alex miste naar eigen zeggen 3 kansen op winst! We konden in het begin van de middag dus goed meekomen maar aan het einde werden we overklast. Wel heel mooi was de overtuigende overwinning van Sjors, recht uit de opening, ik doe het hem niet na!