Seréyo winnaar van het 16e Bischoff-Jeugdschaaktoernooi

Ons jeugdtoernooi werd dit jaar op 30 oktober gespeeld. Jammer genoeg hadden zich veel minder spelers aangemeld dan we gewend waren, en op de speeldag zelf kregen we ook nog diverse afmeldingen, zodat we uitkwamen op 66 deelnemers. Het was leuk dat er veel spelers van buurthuis `t Hop waren.

Het was het tweede Grand-Prix toernooi in een serie van tien, SC. Santpoort organiseerde het eerste in deze reeks. De schakers die aan deze GP-toernooien deelnemen, kunnen rating punten winnen en ja soms ook wel eens verliezen.
Er werd ingedeeld in tien groepen, een knappe prestatie van Sander Bischoff. Niet alle groepen hadden acht spelers in hun groep, meestal minder, maar hierdoor steeg wel de kans om een prachtige beker te winnen!
De bedenktijd bedroeg 20 minuten p.p.p.p.

Na een welkomstwoord van Sander gingen de spelers met heel veel enthousiasme van start.
In de Hoofdgroep speelde Seréryo Bekkink en daar hadden we onze hoop op gericht om het toernooi te winnen. Hij heeft ons vertrouwen niet beschaamd want hij wist op schitterende wijze deze heel sterke hoofdgroep te winnen. Hij behaalde 6 punten, een half punt meer dan Jonathan de Kleuver van Chesscool die tweede werd.
De derde plaats was voor de kampioen van vorig jaar, Bart Voorn van Caïssa.
Al met al een schitterende prestatie van Seréyo die we hiermee van harte feliciteren.
Hij is pas dertien, dus wie weet?
In groep 2 zagen we ook een schitterende prestatie van zijn broertje Joey Bekkink, want hij werd op een heel knappe wijze tweede in deze wel heel sterke groep.
Knap gedaan hoor, volgend jaar misschien de hoofdgroep Joey?
In de andere groepen waren onze Eenhoornleden ook goed op dreef.
We hadden kampioenen in de groepen 8 en 9.
Groep 8, werd op een schitterende wijze gewonnen door ons nieuwe lid Dima Biletskijij, gefeliciteerd Dima! Merlijn de Zwaan behaalde in groep 8, met 4 punten heel mooi even op de vierde plaats. Maar ging er vandoor met de beker voor de derde plek. Vanwege een gedeeld tweede plek (ook gelijk onderling resultaat en zelfde SB-punten) werd er een dubbele beker voor de tweede plek uitgereikt en ging de derde prijs heel leuk dus naar Merlijn!
Groep 9, werd heel mooi gewonnen door Klaas Jan Koedijk.
Dit was zijn eerste toernooi dus dat belooft nog wat. Klaas Jan, van harte gefeliciteerd!
In groep 4, zagen we ook nog prima prestaties van Pieter Bijl en Chun van Lierop. Pieter behaalde 3 punten, Chun van Lierop 1½ punt, wat hem nog een mooie aanmoediging prijs opleverde.
In groep 6 behaalde Jelmer Luijt behaalde keurig 2½ punt, hij veroverde hiermee ook de prachtige aanmoedigingsprijs.
In groep 9 zagen we een mooie tweede plaats van Sybren Luijt en een 5e plaats van Lucas Dekker.
In groep 10, werd Thijs met vier punten heel knap vierde.

Naast het schaken konden de schakers ook aan een kleurwedstrijd meedoen.
Ook kon er geraden worden hoeveel schaakstukken in de glazen pot zaten.
Aan het eind van het toernooi mochten alle prijswinnaars van de kleurwedstrijd en de winnaar van het raden van de schaakstukken hun prachtige prijzen komen uitzoeken.
Hierna volgde de prijsuitreiking van ons toernooi.
Traditie getrouw werd de grote aanmoediging prijs uitgereikt, en deze was dit jaar voor Larissa Bakkum van De Wijkertoren. Zij stond er zelf versteld van dat zij deze grote beker in ontvangst mocht nemen. Seréyo Bekkink mocht hierna de kampioensbeker in ontvangst nemen.
De fotografen konden hun werk gaan doen en helemaal toen alle winnaars van de groepen op het podium mochten komen om hun dik verdiende bekers in ontvangst te nemen. Er werd een mooie groepsfoto van hen gemaakt.
Aan de groepstafels werden de vaantjes en de bekers voor de tweede en derde plaats en ook de aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

Terugkijkend op ons toernooi mogen we stellen dat, ondanks dat we minder deelnemers hadden, het toch een heel leuk toernooi was waar heel wat spelers met prijzen naar huis gingen.
Wij onze bedanken sponsor, dhr. Bischoff, weer heel hartelijk voor zijn steun en ook voor zijn toezegging om volgend jaar weer het toernooi te sponsoren. Dit leverde een geweldig applaus op vanuit de zaal.
Wij willen alle tafelleiders bedanken voor hun wedstrijdleiding, fijn dat u wilde helpen.
De medewerkers van De Huesmolen willen wij ook bedanken, zij zorgden voor lekkere hapjes en drankjes.
Wij willen alle spelers en speelsters bedanken voor hun sportiviteit en enthousiasme, het was mede aan hen te danken dat het een leuk toernooi was.

Tot slot maken wij een heel groot compliment aan Sander Bischoff, die met zijn computer weer heel veel werk moest verrichten om toch tien groepen te maken. Hij heeft dit schitterend opgelost en wist verder het toernooi in goede banen te leiden.
Het volgende GP toernooi is op 28 november in Zaanstad.