Driehoorn maakt goede start met 5,5 – 2,5 overwinning

Vanavond is de eerste wedstrijd van het geheel vernieuwde derde team gespeeld, thuis tegen Waagtoren IV. Iedereen was ruim op tijd aanwezig zodat stipt om 20.00 uur de klokken gingen lopen, ook de tegenstander was hierover geïnformeerd.

De nieuwe teamleider, Roy Bekkink, had zich terdege over de opstelling gebogen (de borden gewoon op rating ingedeeld 🙂 dus op papier zou het te doen moeten zijn.

Op bord 1 had Bas een rustige start, veel geschuif over en weer maar in het eindspel mooie offers (van de tegenpartij), uiteindelijk namen beide spelers genoegen met een remise. Het was de langste partij van de avond.

Jort op bord 2 kwam goed uit de opening en middenspel, en met een pion en toren meer haalde hij het punt binnen. Op bord 3 speelde Roy kerkhoven een gelijkwaardige partij en dit eindigde in een remise.

Arnold op bord 4 kreeg een franse partij op het bord, won een pion en dit resulteerde in een gewonnen pionnen eindspel. Op bord 5 de volgende overwinning van Kevin. Hij kwam via een kleine omweg in het siciliaans terecht en scoorde vrij eenvoudig.

Piet op bord 6 speelde een solide partij maar ging in gelijkwaardige stelling door zijn vlag, de enige verliespartij van de avond helaas.

Op bord 7 speelde Seréyo met zwart een strategische partij, die resulteerde in pionwinst en later stukwinst in het eindspel. Sjoerd op bord 8 speelde de ‘pindarotch’, met deze bijzondere opening kwam Sjoerd helaas niet verder dan remise.

Al met al een verdiende overwinning en een goed begin van onze doelstelling: promoveren!

Klik hier voor het complete overzicht van de klasse.

11 reacties op “Driehoorn maakt goede start met 5,5 – 2,5 overwinning”

  1. heeeeeeeeeeeeeeeeee 3 hoorn.

    Sorry, te lang geleden dat er gewonnen is.

  2. Mooi die snelle verslaggeving! Excuseer de voorzitter, pardon, majesteit, trouwens voor zijn boude commentaar, hij meende zijn pitty draw te moeten vieren in de op1na wildste kroeg van Hoorn (na Chez Dik). Goed begin in ieder geval!

    Wat is trouwens de officiele naam voor de dubbele pindarotch in de nahand en waar komt de term pindarotch vandaan ?

    p.s.
    b6? in het koningsindisch??!

  3. de pindarotch is bedacht door Roger Meng en oyeres tijdens het EK italie. oja dreojs de pindarotch is onweerlegbaar want tijdens het EK won niemand van oyeres en roger als wij de pindarotch speelden dus dreojs ik snap niet dat je dus remise heb gespeeld. we moeten samen maar even analyseren waar je de fout in bent gegaan 🙂

    b6: oyeres kon niet veel anders en moest zijn loper ontwikkelen en kon hierdoor druk zetten op c4 en de tegenstander kon ook niets meer.

  4. Klopt, de tegenstander kon sowieso niet veel. Maar moet die loper niet op c8-h3 blijven voor de K-aanval?
    In ieder geval ben ik ben altijd in voor een les over de ins en outs van de pindarotch. Al is de kracht van Meng en Oyeres natuurlijk een meer waarschijnlijke verklaring voor de gang van zaken op het EK…

    De computer geeft wit trouwens een klein plusje in de eindstelling maar gezien de overige borden was doorspelen -wit heeft tenslotte een pion minder- ook niet echt nodig.

  5. nee want dan stond mijn toren op a8 ingesloten en de loper moest ook meehelpen als ik b5 had gespeeld

  6. Roy Bekkink had waarschijnlijk een vuiltje in zijn oog bij de stelling Aardenburg-Poland. Piet stond op het moment dat hij opgaf een vol stuk achter.

  7. Positionele compensatie mijn waarde. Deze website is wijd en brijd vermaard om het waarheidsgehalte. Maar het staat u natuurlijk vrij uw kijk op de zaak te geven. Toch staat ook op http://waagtoren.typepad.com/weblog/2010/10/het-vierde-opent-met-verlies.html
    “De tegenstander van Jan Poland op bord 6 bracht de stand weer in evenwicht door in ongeveer gelijke stelling door zijn vlag te gaan”
    In ieder geval succes volgende wedstrijd!

  8. website is ook wijd en breid bekend om het taalniveau trouwens.

  9. thanx dreojs, ik begon al aan mijn brilsterkte te twijfelen:-) maar het was ongetwijfeld een mooi offer in de laatste minuut van piet:-)

  10. Graag willen wij een analyse van de partij Aardenburg – Poland, om vast te stellen wie er gelijk heeft.

  11. Het zou natuurlijk een beetje jammer zijn om alleen maar onze enige (ongelukkige 😉 ) verliespartij te analyseren. Maar als jullie bord 2,4,5 analyseren ga ik mijn best doen om voor jullie achter de zetten van bord 7 te komen.