Ook laatste strohalm wordt niet gegrepen door 3-Hoorn

Eigenlijk was degradatie al aan het begin van het seizoen een feit toen duidelijk werd dat het kampioenschap en niet in zat. De driehoorn leeft namelijk volgens tradities en de traditie luidt nu al 7 jaar, het team speelt nooit langer dan een jaar in dezelfde klasse. Ergo, het was degraderen of met de traditie breken.

Waar ging het dit seizoen mis? Er zijn vele oorzaken. Er werden oa punten verloren door een telefoon die niet uit stond. Vlaggen die vielen in gunstig stellingen en mat in een paar zetten die werd gemist. Een ander ‘probleem’ was de invallers. Nu nagenoeg alle teams op zaterdag spelen, ontstaat er een serieus invallers probleem. Hoewel we onze beste wedstrijden met meerdere invallers hebben gespeeld. Tegen Aartswoud gaf ik geen cent voor onze kansen en wonnen en tegen Santpoort haalden we meer bordpunten dan elk ander team in de promotieklasse.

Dan de wedstrijd van gisteren want bij winst zouden we niet degraderen. Hiervoor was het wel nodig dat KTV niet te veel bordpunten zou scoren tegen Santpoort. KTV gebruikte een tactische opstelling en Santpoort kwam met vier invallers. De top vier van KTV zat op 5 tm 8. Een plausibele strategie. Echter toen Arie Karreman vroeg in de middag verloor. Leek het voor ons goed uit te pakken. En inderdaad KTV verloor ruim (6-2).

Dan moesten wij dus slechts winnen van KC5. KC5 speelde met vier invallers. Echter dit maakte het team niet zwakker integendeel. Op bord 1 tm 6 zat 1900+. Wel iets anders dan waar KC5 het hele seizoen meespeelde. In die zin hadden we weinig geluk met de indeling. De climax in de laatste ronde tegen een club die nog vier versterkingen kan laten aanrukken.

In de wedstrijd hebben we weinig potten kunnen breken. Al vroeg wilden enkele teamleden remise aanbieden. Helaas, maar niet vandaag. Barry speelde een nette partij door als eerste te winnen. Dit was overigens de laatste wedstrijd van Barry. Barry ontzettend bedankt voor alle jaren in het derde! Heel veel geluk in de toekomst.

Sjoerd (1) verloor in naar wat ik dacht een gelijk opgaande wedstrijd was. Het eindspel T+pp tegen T was wel uit natuurlijk. Roy (2) speelde weer een interessante pot. Mogelijk zelfs ergens beter tot gewonnen gestaan. Echter met de pionnen voor beide kanten over verschillende vleugels verdeeld was de KC man die eerder gevaarlijk werd door zijn pionnen op te spelen.

Bas(3) Ik ben nu echt klaar met mijn opening. De hele middag tegen een zwarte muur aankijken heb nu wel eens gezien. Wit kreeg alle ruimte en wist na slaan op f6 min pionnenstelling te ruïneren. Maar via de opende g-lijn kon ik eindelijk mijn aanval opzetten. Hier had mogelijk meer in gezeten. Ik won nog wel een pion maar de stelling bleef een ruïne. Het remise aanbod kon ik niet weigeren. Overigens was KC al veilig toen dat gebeurde.

Holger (4) Prima pot maar de hele middag gelijk dus remise. Jort (5) Had een stuk geofferd voor twee vrijpionnen. De stelling was wat onduidelijk maar het ging pas fout in het eindspel. Arnold (6) Naar mijn idee was de partij plotseling afgelopen met een nul. Jasper(8) Leek aanvankelijk een prettig middag te hebben met een isolani aan de KC zijde. Toch moest hij een stelling keepen met T+L tegen D. Een knappe remise. Uitslag 2,5 – 5,5

16 reacties op “Ook laatste strohalm wordt niet gegrepen door 3-Hoorn”

  1. En nu? Gaan we een “caissa” doen of toch maar weer promoveren ?

  2. Nou Sjoerd…. Caïssa heeft zich gehandhaafd in de eerste klasse dus volgend jaar wordt het weer een spannende strijd !

  3. jammer dat het niet gelukt is heren maar in iedergeval geen problemen meer met invallers en een heuse derby tegen caissa dus snel alle strubbelingen van dit jaar vergeten (of uit praten) en met frisse moed volgend jaar weer vlammen en sjoerd een “caissa”kan wel maar dan moet het vierde weer promoveren

  4. Ik verheug me ook wel op een heuse derby. Met alle fusies zijn er niet veel meer van.

  5. Achtung Achtung! Feind hört mit!

  6. Dinsdag (1e ronde Open Hoorns) was er al een voorproefje van hoe zo’n derby eruit gaat zien, toch, Sereyo?

  7. gaan jullie verliezen dan sjoerd? als ik ronald niet meereken(tweede namelijk)
    Avis-Bekkink 0-1
    Holscher- Kelder 1-0
    Stapel-Bonte remise
    Ploeger-Dudink 1-0 (r)
    het had een bekerwedstrijd kunnen zijn

  8. Bonte naar het 2e,
    Kelder naar het 5e.
    Sereyo en Bas blijven over.
    Sereyo wint van de kampioen van caissa en Bas had zelfs bij afwezigheid nog goede kansen tegen Ploeger.

  9. nou nou schuiver Kelder naar het vijfde vind ik wel erg cru
    zo diep” Kelderen” hoeft nou ook weer niet (snap je hem hahaha)
    misschien kan Kelder samen met andere oud derde team speler(s) het vierde
    handhaven in de 2de klasse( ik heb namelijk in de wandelgangen gehoord dat er speler(s) uit het derde naar het vierde willen) en misschien zelfs een periode titel pakken

  10. Heb ook interessant nieuws vernomen vanuit de wandelgangen!:
    T selectiebeleid gaat komend seizoen in zijn geheel op de schop.
    In het kader van t nieuw te voeren topsportbeleid vanaf komend seizoen zijn de criteria danig aangescherpt.
    Wil je zeker zijn van je plek dan :
    Voor t eerste is een rating van 2280+ vereist, danwel een tpr van afgelopen seizoen van 2400+
    t tweede 2200+ , 2250+ het derde 2050+ 2000+, t vierde 1800+ 1800+
    Daarnaast wordt de eenhoorn toptalent status ingevoerd, dit voor talentvolle (jeugd)spelers.

  11. Je bent weer lekker uit je nek aan het kletsen Mark van Ojik!

    Zoals je weet is dit Forum slechts bedoeld voor serieuse bijdragen 😉

  12. “serieuze” natuurlijk LOL

  13. ik zou me maar zorgen gaan maken henkie!

  14. zoals je weet namelijk ben je sedert afgelopen maand officeel eenhoorntoptalent af!!

  15. Ik verwacht nog wel een reactie van:
    de scout, analyseman, V kramnik & Jao, de adjudant, kenner, bob de winter, vooruitziener, toekijker, markov en natuurlijk De King zelf………

  16. “Vissertje nieuwe kopman Tweehoorn – Eerste team trekt Piziks aan.”